Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Φήμες και διαψεύσεις στον δρόμο προς την κάλπη

Τα διαδικτυακά δημοσιεύματα και τα σχόλια-διαψεύσεις Γεωργιάδη και Μεϊμαράκη. Οι επαφές Καραμανλή και Σαμαρά, οι ενστάσεις Τζιτζικώστα και η στρατηγική Μητσοτάκη.

ΝΔ: Φήμες και διαψεύσεις στον δρόμο προς την κάλπη

Έντονη κινητικότητα σε προσκήνιο και παρασκήνιο παρατηρείται στη ΝΔ, δέκα μέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Όσο πλησιάζουν οι κάλπες, η κατάσταση «αγριεύει», με τις φήμες και τις διαρροές να πληθαίνουν, αλλά και την αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων καλά να κρατεί. Στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής όλων παραμένει η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που και χθες... πρωταγωνίστησε στη μάχη των εντυπώσεων.

Αφορμή, η φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες και συνοδεύτηκε και από αναρτήσεις στο διαδίκτυο ότι ένας εκ των τεσσάρων υποψηφίων σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από την κούρσα.

Οι περισσότερες υποψίες πήγαν στο πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, αρκετή ώρα μετά, αρχικά μέσω των συνεργατών του και στη συνέχεια με δύο twitter του ιδίου διέψευσε κατηγορηματικά τα εν λόγω σενάρια.

«Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις προβοκάτσιες είναι ο κόσμος από τη Λαμία πριν λίγο», ήταν η πρώτη του ανάρτηση, που συνοδευόταν από επισυναπτόμενο σχετικό δημοσίευμα, ενώ λίγο αργότερα ανέβασε και άλλο ένα κείμενό του στον προσωπικό του λογαριασμό: «Τη μία με ψεύτικες δημοσκοπήσεις, την άλλη με προβοκάτσιες περί αποχωρήσεως... εντάξει, παιδιά, φοβάστε, το καταλάβαμε... καλά κάνετε... στις 20!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απάντησε με SMS

Κάποιοι πήγαν να εμπλέξουν στο σενάριο των αποχωρήσεων και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος φρόντισε άμεσα να απαντήσει μέσω μηνύματος που έστειλε ομαδικά στα κινητά τηλέφωνα χιλιάδων Νεοδημοκρατών: «Όλοι μαζί συνεχίζουμε αποφασιστικά. Με εμπειρία, δυναμισμό, ενότητα και ανανέωση, κάνουμε πάλι τη ΝΔ μεγάλη και δυνατή», ήταν το SMS του πρώην προέδρου της ΝΔ και εκ νέου υποψηφίου.

Στα στρατόπεδα και των δύο υποψηφίων επικρατούσε εκνευρισμός για τις «καθόλου τυχαίες», όπως λένε, συγκεκριμένες διαρροές, τις οποίες αποδίδουν σε κέντρα «που θέλουν τη ΝΔ μικρή και αδύναμη». Χωρίς να αναφέρονται σε συγκεκριμένα ονόματα, συνεργάτες τόσο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο και του Άδωνι Γεωργιάδη «βλέπουν» πίσω από τις διαρροές πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα και επιχειρηματίες, ωστόσο διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι αμφότεροι θα φτάσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους.

Ενότητα της παράταξης

Την ίδια ώρα πλήθος γαλάζιων βουλευτών και στελεχών επισκέπτονται καθημερινά τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι -επισήμως τουλάχιστον- αποφεύγουν να πάρουν θέση στη μάχη για την αρχηγία, προτάσσοντας σε κάθε ευκαιρία την ενότητα της παράταξης. Φήμες θέλουν τον κ. Καραμανλή να επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον ίδιο πάντως ούτε να το επιβεβαιώνει, ούτε να το διαψεύδει και ενώ οι σχέσεις των δύο ανδρών, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, είχαν «παγώσει».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, πάντως, επεφύλασσε και χθες αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «Η ΝΔ δεν συνομιλεί με την κοινωνία. Με το παράδοξο επιχείρημα ότι αν ανοίξει η βεντάλια των θέσεων, θα ευτελιστεί η εσωκομματική διαδικασία. Μα αυτό είναι η εσωστρέφεια και ο κομματικός απομονωτισμός που πληρώσαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η γαλάζια παράταξη στις τελευταίες εθνικές εκλογές όχι μόνο δεν κατάφερε να αυξήσει τις δυνάμεις της, αλλά έχασε άλλους 200.000 ψηφοφόρους.

Προανήγγειλε παραίτηση

Την πικρία τους για τις επιθέσεις που δέχθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν από τον κ. Μεϊμαράκη εξέφρασαν εξάλλου σε συνεντεύξεις τους ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος (που έκανε γνωστό πως μετά τις εκλογές θα μιλήσει για όλους και για όλα) καθώς και ο γενικός διευθυντής Κώστας Τσιμάρας, ο οποίος μάλιστα προανήγγειλε την παραίτησή του αμέσως μετά την 20ή Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα επιχειρεί να κτίσει το πρωθυπουργικό του προφίλ. «Καμία συναίνεση με τον κ. Τσίπρα, εφόσον δεν πληρούνται οι τρεις προϋποθέσεις που έχω θέσει», είναι το μήνυμα που θέλησε να περάσει χθες, ενώ από την άλλη πλευρά σημείωσε: «Από τη στιγμή που δίνουμε στους Νεοδημοκράτες την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και να ψηφίσουν τον επόμενο πρωθυπουργό, είμαι βέβαιος ότι θα πάρουν την τύχη του κόμματος στα χέρια τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v