Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακόπηκε για αύριο εν μέσω εντάσεων η δίκη της Χρυσής Αυγής

Η δίκη της Χρυσής Αυγής διακόπηκε για αύριο το πρωί εν μέσω -για άλλη μια φορά- έντονων αντεγκλήσεων των δύο πλευρών. Αφορμή στάθηκε σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης.

Διακόπηκε για αύριο εν μέσω εντάσεων η δίκη της Χρυσής Αυγής

Να διενεργηθεί αυτοψία στον χώρο του εγκλήματος ώστε να μετρηθεί η απόσταση από το παγκάκι που βρισκόταν η μάρτυρας μέχρι το σημείο στην οδό Τσαλδάρη, στο οποίο έγινε η τελική επίθεση των χρυσαυγιτών και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ζήτησε από το δικαστήριο ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Γ. Καζαντζόγλου.

Πριν όμως θέσει καν το αίτημα και απαντήσει το δικαστήριο, ο συνήγορος που αμφισβητεί την αξιοπιστία της αυτόπτη μάρτυρα Π. Καραγιαννίδου, με μια μεζούρα που την άνοιξε μέσα στο δικαστήριο άρχισε να μετρά με τη βοήθεια του συνηγόρου του Γ. Ρουπακιά την απόσταση με βάση τις εκτιμήσεις της μάρτυρα.

Με τη μεζούρα στο χέρι ο συνήγορος υπεράσπισης έφτασε σχεδόν μέχρι την πίσω πόρτα εξόδου του δικαστηρίου, εκεί που βρίσκονται στις πίσω θέσεις του ακροατηρίου οι συγγενείς και φίλοι του Παύλου Φύσσα...

Πρ.: Μη νομίζετε ότι θα κάνετε από εκεί κάτω τις ερωτήσεις...

Έξαλλοι από το ακροατήριο οι συγγενείς του Π.Φύσσα διαμαρτυρήθηκαν: "Προκαλούν ασύστολα, αυτό είναι κωμωδία. Προκαλούνε, κυρία πρόεδρε. Υπάρχει το αίμα του παιδιού μας πάνω..." . Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να σταματήσουν αυτές οι αντιδράσεις, γιατί θα προχωρήσει σε αποβολές από το ακροατήριο.

Αργότερα όμως παρατήρησε απευθυνόμενη προς τους δικηγόρους πως δεν πρέπει να προκαλούν γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από το κοινό και "έχουν και δίκιο".

Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτημα και για κατ' αντιπαράσταση εξέταση της μάρτυρα με τους αστυνομικούς που προχώρησαν στη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά.

Η δίκη διακόπηκε για αύριο το πρωί εν μέσω -για άλλη μια φορά- έντονων αντεγκλήσεων των δύο πλευρών. Αφορμή στάθηκε σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης που αφορούσαν σελίδα στο facebook της μάρτυρα στην οποία φαίνεται να είναι διαδικτυακή φίλη με στενό φίλο του Π. Φύσσα και βασικό μάρτυρα στην υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v