Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένταση μεταξύ συνηγόρων στη δίκη της Χ.Α.

Αφορμή για την ένταση ήταν οι ερωτήσεις προς την μάρτυρα Π. Καραγγιανίδου του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Θ. Θεοδωρόπουλου, σχετικά με την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει και από τα καταστατικό της ίδιας της οργάνωσης.

Ένταση μεταξύ συνηγόρων στη δίκη της Χ.Α.
Παρά την απεργία των δικηγόρων διεξάγεται κανονικά και σήμερα στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ζήτησαν και έλαβαν άδειες από τους Συλλόγους τους (Πειραιά και Αθήνας) για να παρίστανται στο δικαστήριο καθ' ολη τη διάρκεια της αποχής των δικηγόρων.

Αυτό τους είχε συστήσει και η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς και το γεγονός ότι σε λίγο καιρό, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, λήγει το ανώτατο όριο κράτησης του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος θα αφεθεί ελεύθερος.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση της Παναγιώτας Καραγιαννίδου, αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η μάρτυρας χαρακτήρισε ως τάγμα εφόδου την ομάδα που επιτέθηκε εκείνο το βράδυ στο Κερατσίνι σε βάρος του 34χρονου μουσικού και της παρέας του.

Ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Επιτέλους, δεν είναι αυτή συμπεριφορά μεταξύ συναδέλφων», εξεμάνη η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη.

Όλα ξεκίνησαν από τις ερωτήσεις προς την μάρτυρα Παναγιώτα Καραγγιανίδου του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Θ. Θεοδωρόπουλου, σχετικά με την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει και από τα καταστατικό της ίδιας της οργάνωσης.

Πολιτική Αγωγή: «Που εντάσσονται ιδεολογικά όσα επικαλείται η Χ.Α.»;

Υπεράσπιση: «Ιδεολογία ήρθαμε να κρίνουμε»;

Πολιτική Αγωγή: «Έχετε ακούσει σε σχέση με τον φασισμό και την εμπειρία της χώρας τι ήταν τα Ες-Ες»;

Υπεράσπιση: «Τι σχέση έχει αυτό»;

Πολιτική Αγωγή: «Είναι όλα αυτά μέσα στη δικογραφία, μέσα στο βούλευμα. Τι γνώμη έχετε κυρία μάρτυρα για τον Χίτλερ»;

Αντιδρά σε αυτό το σημείο η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώ ο συνήγορος πολιτικής αγωγής συνεχίζει ακάθεκτος τις ερωτήσεις στην μάρτυρα: «Όταν στην επίσημη εφημερίδα τους γράφουν είμαστε πιστοί στρατιώτες του ισόθεου Αδόλφου Χίτλερ που παραπέμπει αυτό»;

Μάρτυρας: «Ότι είναι ναζί...».

Υπεράσπιση: «Δεν ντρέπεστε...».

Πρόεδρος: «Είστε δικηγόροι εδώ μέσα, κάνετε τη δουλειά σας, δεν είναι δυνατόν να λέτε "δεν ντρέπεστε", δεν είναι συμπεριφορά αυτή, σε άλλες δίκες ήσαστε στα ίδια έδρανα...».

Υπεράσπιση: «Όχι μ' αυτόν τον τρόπο».

Πολιτική Αγωγή: «Η τακτική τους σκοπό έχει την τρομοκράτηση της μάρτυρα».

Πρόεδρος: «Τελειώνετε με τις ερωτήσεις σας».

Πολιτική Αγωγή (Θεοδωρόπουλος): «Υπάρχουν κάποιοι, επειδή είπατε ότι συναντιόμαστε στα ακροατήρια, με τους οποίους δεν έχω συναντηθεί ποτέ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v