Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Νέες κόντρες των υποψηφίων πριν την κάλπη

Τα πυρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά πάντων και η απάντηση Τζιτζικώστα. Οι αιχμές Μητσοτάκη και Γεωργιάδη. Τι συμβαίνει με τη Vodafone.

ΝΔ: Νέες κόντρες των υποψηφίων πριν την κάλπη

Υπό κανονικές συνθήκες, άλλα χρόνια τέτοια μέρα, στη ΝΔ θα εστίαζαν την προσοχή τους στη μάχη της Βουλής και στην αντιπαράθεση για τον Προϋπολογισμό.

Ωστόσο η σημερινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα στην αξιωματική αντιπολίτευση λόγω των εσωκομματικών διεργασιών για την εκλογή του νέου προέδρου που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από υψηλούς τόνους και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των υποψηφίων.

Και μπορεί ακόμα οι υπογραφές μεταξύ του κόμματος και της εταιρίας Vodafone που επιλέχθηκε τελικά για τη διαδικασία να μην έχουν ακόμα μπει, όμως άπαντες κινούνται στους ρυθμούς της 20ς Δεκεμβρίου.

Η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να σπάσει το «εμπάργκο» στα ΜΜΕ και να αρχίσει να παραχωρεί συνεντεύξεις, πυροδότησε νέο γύρο στην κόντρα του με τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ αιχμές άφησε και κατά των Άδωνι Γεωργιάδη, Αντώνη Σαμαρά, Κυριάκου Μητσοτάκη και Μάκη Βορίδη.

Αίσθηση προκάλεσε εξάλλου και η δήλωση του πρώην προέδρου ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι εκλογές θα είναι αδιάβλητες», προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Άμεση ήταν η απάντηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου με δήλωσή του, ενώ το βράδυ, επίσης δια συνέντευξή του σε ΜΜΕ (Alpha) τοποθετήθηκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας: «Αυτά «εντάσσονται στην προεκλογική του τακτική του κ. Μεϊμαράκη», σημείωσε, επεσήμανε πως ήταν ο πρώτος που ζήτησε να κινηθεί νομικά το κόμμα για το φιάσκο με τις εκλογές, ενώ τόνισε με νόημα ότι «από τη στιγμή που παραιτήθηκαν οι δύο άνθρωποι που είχαν την πολιτική ευθύνη για το φιάσκο (Μεϊμαράκης, Παπαμιμίκος), ηρέμησαν όλα στο κόμμα».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αφήνει αιχμές για την αντιπολιτευτική τακτική του Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας ότι «γενικά η Ν.Δ. δεν δείχνει να κάνει σθεναρή αντιπολίτευση. Πήγαμε στις εκλογές με κεντρικό άξονα τη συναίνεση, είναι δύσκολο την επόμενη μέρα να γυρίσει και να κάνει σκληρή αντιπολίτευση».

Σε πιο χαμηλούς τόνους αλλά χρησιμοποιώντας κι αυτός «καρφιά» κατά του πρώην προέδρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης με την παραίτησή του από μεταβατικός πρόεδρος, ανέλαβε και την ευθύνη για τη διαδικασία», ενώ διεμήνυσε ότι το κόμμα «δεν έχει βασικό μέτοχο, οι μέτοχοι είναι όλοι οι νεοδημοκράτες που θα ψηφίσουν για πρόεδρο».

Λίστα εθελοντών

Παράλληλα πάντως με την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων, επί της διαδικασίας εκκρεμεί η παράδοση από τη Συγγρού στη Vodafone λίστας με 1.290 άτομα τα οποία θα εκπαιδευτούν από την εταιρία για να χειριστούν αποτελεσματικά τα tablets στα εκλογικά τμήματα την ημέρα των εκλογών.

Αυτό, αντί της χρησιμοποίησης από την Vodafone υπαλλήλων της επιλογής της, σύμφωνα με την ΝΔ, θα μειώσει αρκετά το κόστος των εκλογών, το οποίο όμως και πάλι θα ξεπερνά αρκετά το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Μέχρι τη Δευτέρα η Συγγρού διαβεβαιώνει ότι θα έχει αποστείλει στην εταιρία τα ονόματα των γαλάζιων εθελοντών, καθώς και τα στοιχεία των διευθυντών κάλπης σε κάθε εκλογικό τμήμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v