Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχώρησε από τη δίκη της Χ.Α. η πολιτική αγωγή

Η άρνηση της προέδρου του δικαστηρίου να καταχωρηθεί στα πρακτικά η καταγγελία για ξυλοδαρμό που σημειώθηκε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου σε διακοπή της διαδικασίας, οδήγησε στην αντίδραση και αποχώρηση της πολιτικής αγωγής.

Αποχώρησε από τη δίκη της Χ.Α. η πολιτική αγωγή
Αποχώρησαν από το δικαστήριο όλοι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής γιατί η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν δέχτηκε να καταχωρηθεί στα πρακτικά της δίκης η καταγγελία για ξυλοδαρμό που σημειώθηκε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Με την επανάληψη της δίκης συνήγορος πολιτικής αγωγής ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει το περιστατικό...

Πρόεδρος: «Αν αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα όχι σε ώρα συνεδρίασης, δεν θα καταχωρηθεί».

Συνήγορος: Εγώ θα κάνω τη δήλωση γιατί αφορά γεγονός για το οποίο θα υπάρξει και απόφαση της πολιτικής αγωγής. Πρόκειται για αρκετά θλιβερό βίαιο περιστατικό στη διακοπή της δίκης, δεν είναι ευχάριστο για μας... περιστατικό ξυλοδαρμού και προπηλακισμού σε βάρος Γερμανού πολίτη που καλύπτει τη δίκη και σε βάρος Ελληνίδας που είναι παρούσα στο κοινό η οποία σφαλιαρίστηκε από δικηγόρο υπεράσπισης. Πρόκειται για τον γνωστό δικηγόρο Καρυδομμάτη».

Πρόεδρος: «Δεν αφορά το δικαστήριο».

Συνήγορος: «Γίνεται δίκη σε συνθήκες τραμπουκισμού και τρομοκρατίας. Ο γνωστός Καρυδομμάτης σφαλιάρισε μια κοπέλα που παρακολουθεί τη δίκη επισφραγίζοντας τις συνθήκες τραμπουκισμού και τρομοκρατίας στις οποίες η εγκληματική οργάνωση θέλει να γίνεται η δίκη. Αποχωρούμε από τη διαδικασία, να μας εξασφαλίσετε συνθήκες ασφάλειας, ο Καρυδομμάτης είπε ότι ο χώρος είναι δικός του. Θα ασκηθούν όλα τα νόμιμα μέσα από τα θύματα αλλά εμείς σαν πολίτικη αγωγή αποχωρούμε».

Πρόεδρος: «Η δήλωσή σας δεν θα καταχωρηθεί γιατί ορίζεται τι καταχωρείται στη δίκη, δεν έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση, ...τα δικαιώματα που έχει ο καθένας ασκούνται όπως ο νόμος ορίζει. Το θέμα της αποχώρησης της πολιτικής αγωγής σας συνιστώ να μην το προχωρήσετε, παραμείνετε να ρωτήσετε όπως παραμένει και το δικαστήριο, ο χρόνος τρέχει και πλησιάζει η ώρα των αποφυλακίσεων, ο Φεβρουάριος έρχεται, της συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου κράτησης

Πολιτική αγωγή: «Δεν ευθυνόμαστε εμείς αν θα βγει ο Ρουπακιάς».

Πρόεδρος: «Μην προκαλείτε χρονοτριβή».

Πολιτική αγωγή: «Δέρνονται παράγοντες ,δεν ενδιαφέρει αυτό το δικαστήριο»;

Τελικά, η πολιτική αγωγή αποχώρησε και το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά.

Στην επανάληψη της διαδικασίας, απόντων πλέον των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε εκ νέου τη μάρτυρα στο έδρανο. Η κοπέλα δήλωσε ότι δεν νιώθει καλά. Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v