Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με άδεια χέρια φεύγουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ από το ΥΠΟΙΚ

Επιμένει η κυβέρνηση στην εφαρμογή του πρόσθετου φόρου στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Κινητοποιήσεις από τους πράκτορες του οργανισμού, που συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Με άδεια χέρια φεύγουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ από το ΥΠΟΙΚ

Μαζική ήταν η συμμετοχή των πρακτόρων του ΟΠΑΠ στις σημερινές κινητοποιήσεις, με αφορμή την επιβολή του πρόσθετου φόρου στα παιχνίδια του OΠΑΠ. Περίπου 2.500 συμμετείχαν στη διαδήλωση, αλλά η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη δεν είχε αποτέλεσμα καθώς η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της. Εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) έχουν συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι πράκτορες, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, επανέλαβαν τις θέσεις τους για το πενιχρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα έχει ο πρόσθετος φόρος, την ίδια στιγμή που θα οδηγήσει σε λουκέτο περισσότερα από 1.000 πρακτορεία και θα ενισχύσει τη στροφή προς τον παράνομο τζόγο.

Στην ΠΟΕΠΠΠ τονίζουν πως η στάση της κυβέρνησης, με τον πρόσθετο φόρο και τη σκληρή στάση με τον κανονισμό των VLTs, ενισχύει τον παράνομο τζόγο και πριμοδοτεί τους ανταγωνιστές του OΠΑΠ στο Διαδικτυακό Στοίχημα, που λειτουργούν υπό ασαφές ρυθμιστικό πλαίσιο εδώ και χρόνια. Την ίδια στάση τηρεί και η διοίκηση του οργανισμού, η οποία χθες -κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του εννεαμήνου- επανέλαβε πως θα αξιοποιήσει κάθε νομικό ή άλλο μέτρο για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v