Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβολή για τις 15 Δεκεμβρίου πήρε η δίκη της Siemens

Από τους συνολικά 64 κατηγορούμενους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι 30. Τα προβλήματα για τη διεξαγωγή της δίκης.

Αναβολή για τις 15 Δεκεμβρίου πήρε η δίκη της Siemens

Στις 15 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της Siemens. Εκτός των γνωστών προβλημάτων που έχουν καταγραφεί και αφορούν στη χωρητικότητα της αίθουσας, στην παράτυπη κλήση των κατηγορουμένων αλλά και στα αμετάφραστα έγγραφα της δικογραφίας, απόντες από την αίθουσα ήταν και οι απαραίτητοι Γάλλοι και Γερμανοί διερμηνείς.

Από τους συνολικά 64 κατηγορούμενους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εμφανίστηκαν οι 30. Ανάμεσά τους ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, τα πρώην στελέχη της Siemens Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής. Οι ιδιώτες, χρηματιστές και επιχειρηματίες Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Λέτσας.

Στο εδώλιο κάθισε το τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος είναι κρατούμενος για υπόθεση των εξοπλιστικών, ενώ απών ήταν ο άλλοτε υφιστάμενός του Φάνης Λυγινός.

Παρούσα, επίσης, ήταν η Μαρία Καραβέλα, σύζυγος του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα ,ο οποίος δεν εκπροσωπείται καν στο δικαστήριο.

Κανένας από τους Γερμανούς που φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση δεν κάθισε στο εδώλιο. Ωστόσο όλοι εκπροσωπούνται από Έλληνες δικηγόρους, ενώ η πλειονότητα έχει διορίσει και Γερμανούς συνηγόρους υπεράσπισης. Για τρεις κατηγορούμενους δηλώθηκε ότι έχουν αποβιώσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως μάρτυρες είναι κορυφαία στελέχη του ΟΤΕ, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες (Κοντομηνάς, Λαυρεντιάδης), ο γνωστός από την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά Αντώνης Κάντας κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v