Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραίτηση Μεϊμαράκη με πυρά κατά... Σαμαρά

Ετοιμος να παραιτηθεί ο Ευ. Μεϊμαράκης που επιτίθεται στον Αντ. Σαμαρά για τις επιλογές προσώπων και την εταιρεία. Πώς απαντά ο πρώην πρωθυπουργός. Παραιτούνται από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Αδωνις και Μητσοτάκης. Είμαι εκλεγμένος από τον λαό διαμηνύει ο Τζιτζικώστας.

Παραίτηση Μεϊμαράκη με πυρά κατά... Σαμαρά

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Μία ημέρα μετά το φιάσκο των μη εκλογών έλυσε τη σιωπή του (σημειώνοντας μάλιστα ότι περίμενε ότι οι συνυποψηφίοί του θα είχαν καταλάβει τον λόγο για τον οποίο επέλεξε χθες να μη μιλήσει) και επετέθη κατά πάντων.

Ανοιξε μέτωπο με τον Αντώνη Σαμαρά. Όπως είπε, ο πρώην πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει συνεργάτη του για την επάρκεια της εταιρείας που ανέλαβε το έργο της διεξαγωγής των εκλογών. Κατηγόρησε ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό για τις επιλογές σε στελέχη, όπως ο Ανδ. Παπαμιμίκος, τονίζοντας ότι δεν τον διάλεξε αυτός και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει την παραίτησή του. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ωστόσο, μιλώντας σε δημοσιογράφους άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει αγωγή κατά του γενικού γραμματέα του κόμματος για τα όσα συνέβησαν.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού. Μέσω διαρροής συνεργατών του στο ΑΠΕ τονίζει ότι «ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά». 

Από την πλευρά του πάντως, ο Ευάγγελος Μείμαράκης προανήγγειλε την παραίτησή του ζητώντας παράλληλα από τους Αδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη να αποχωρήσουν από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (κάτι που έγινε), αλλά και από τον Απόστολο Τζιτζικώστα να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης. Ο τελευταίος έσπευσε δια συνεργατών του να το αποκλείσει, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κ. Τζιτζικώστας είναι εκλεγμένος και όχι διορισμένο πολιτικό στέλεχος.

Μεϊμαράκης: Εγώ θα παραιτηθώ

«Εγώ να παραιτηθώ όσο διαρκέσει η διαδικασία μέχρι τις εκλογές, και μπορώ να ζητήσω και σήμερα από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη να γίνει ο μεταβατικός πρόεδρος», υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού. 

Η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν με συγκίνησε ποτέ και ήμουν έτοιμος να την παραδώσω και τον Αύγουστο, σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Μπορώ να παραιτηθώ από τη θέση του μεταβατικού προέδρου και να οριστεί άλλος. Θα πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης, γιατί έχει εκτελεστική εξουσία και μη μου πει κανείς ότι ξαφνικά τον αγάπησαν όλοι οι δήμαρχοι της περιφέρειάς του...  

Παράλληλα, ζήτησε να παραιτηθούν από τις θέσεις τους ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί του για την ηγεσία της ΝΔ. 

Από την αρχή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ, προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και γι' αυτό δεν έκανα πολλές εμφανίσεις, γι' αυτό δεν απάντησα και σε προκλήσεις που δέχτηκα, σημείωσε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους νεοδημοκράτες τους οποίους πληγώσαμε.

Ενώ έπρεπε να βρούμε άμεσα τρόπο να προχωρήσουμε μπροστά, οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν σε ένα τεχνικό ζήτημα, τοπίο αντιπαράθεσης, ενώ και οι ίδιοι συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ, σημείωσε, κάνοντας λόγο για ένα ζήτημα απολύτως τεχνικό, που δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί.

«Ολοι ήξεραν την εταιρία»

Ολοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία, γιατί αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων συμμετέχουν στην ΚΕΦΕ. Είναι υποκριτικό να κάνουν ότι δεν ήξεραν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου, υπογράμμισε.

Αναφορικά με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της παράταξης και τον πρόεδρό της κ. Παπαμιμίκο, σημείωσε ότι είναι επιλογή του προηγούμενου προέδρου, Α. Σαμαρά.

Οταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρία, ελέχθη ότι είναι εταιρία η οποία είχε φέρει εις πέρας εργασίες όταν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση, και τις έφερε εις πέρας. Είναι υποκριτικό να μιλούν έτσι άνθρωποι που διατελούσαν υπουργοί της τότε κυβέρνησης, όταν δόθηκαν τέτοιες εργασίες. Ο Μ. Βορίδης ήταν υπουργός και όπως ξέρω, την ήξερε την εταιρεία ενώ συνέχισε να έχει συνεργασία με την εταιρία και στη δική του δικηγορική ενασχόληση, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Πρόσθεσε ότι «και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Γιατί εκπλήσσονται τώρα;».

«Εφταιξα γιατί τους εμπιστεύτηκα. Απολογούμαι στους νεοδημοκράτες, το κόμμα είναι εδώ, θα ξεπεράσει το τεχνικό πρόβλημα και σύντομα θα έχουμε τις εκλογές στη ΝΔ», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. Παράλληλα, όπως είπε, οι επιλογές προσώπων σε κρίσιμες θέσεις, όπως του Ανδ. Παπαμιμίκου, έγιναν από τον Αντώνη Σαμαρά και ο ίδιος απλά δεν τους άλλαξε.

Οι αντιδράσεις των συνυποψηφίων

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα.

Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο».

Αμεση, από την άλλη πλευρά, ήταν και η απάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αδωνι Γεωργιάδη. Αμφότεροι σήκωσαν το γάντι και παραιτήθηκαν από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Μέσω Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας: "Παραιτούμαι αμέσως από ΚΕ της ΝΔ, όπως ζήτησε ο κ. Μεϊμαράκης, και αναμένω και την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα από Περιφερειάρχη", υπογράμμισε. Λίγο αργότερα έστειλε και τη σχετική επιστολή.  

Την παραίτησή του από την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου γνωστοποίησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποκάλυψε και επιστολή που είχε στείλει στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, προειδοποιώντας για τα προβλήματα στη διαδικασία εκλογής ήδη από τις 11 Νοεμβρίου.

Αγωγή κατά Παπαμιμίκου σκέφτεται ο Μεϊμαράκης

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, τους ενημέρωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μάκης Βορίδης, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης για σχέσεις συνεργασίας με την εταιρία που οδήγησε στο φιάσκο των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει τα εξής:

Αντεπίθεση Βορίδη σε Μεϊμαράκη

Αμεσα αντέδρασε ο Μάκης Βορίδης στις καταγγελίες Μεϊμαράκη. «Ο κ. Μεϊμαράκης με κατηγόρησε για υποκρισία διότι όπως είπε γνώριζα την Εταιρία που ανέλαβε το έργο της υποστήριξης των εκλογών για τον Πρόεδρο της ΝΔ, της είχα δώσει δουλειές ως Υπουργός και είχα και δικηγορικές σχέσεις μαζί της. Απαντώ:

1) Ουδέποτε είχα οποιαδήποτε επαγγελματική ή άλλη σχέση με την εταιρία.

2) Εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω, ουδέποτε έχει ανατεθεί από εμένα στα πλαίσια της ασκήσεως των Υπουργικών μου καθηκόντων, έργο στην συγκεκριμένη εταιρία.

3) Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία που ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο στην εν λόγω εταιρία αποτελεί υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας στην οποία εξ όσων γνωρίζω προΐσταται ο κ. Μεϊμαράκης. Τι εννοεί ακριβώς; Έχω παρέμβει στον ίδιο ή σε άλλον καθοιονδήποτε τρόπο προκειμένου να ανατεθεί το συγκεκριμένο έργο στην συγκεκριμένη εταιρία; Αν δεν γνωρίζει κάτι σχετικό, τι νόημα έχουν οι προηγούμενες αναληθείς αναφορές;

Είπαμε να κρατάμε την αντιπαράθεση σε ένα επίπεδο ειδικά οι «παλιοί» που ισχυρίζονται ότι είναι θεματοφύλακες του πολιτικού πολιτισμού».



VIDEO - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ από realmedialive 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v