Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάισελμπλουμ: Ετοιμη η ευρωζώνη να δώσει τα 12 δισ. ευρώ

«Αυτή είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup δηλώνει έτοιμος για την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ.

Ντάισελμπλουμ: Ετοιμη η ευρωζώνη να δώσει τα 12 δισ. ευρώ

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για θέματα που εκκρεμούσαν», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, όπως μεταδίδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η δήλωση έρχεται μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί. «Αυτή είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι η ευρωζώνη είναι έτοιμη να πληρώσει 12 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του επικεφαλής του Eurogroup

Πληροφορήθηκα ότι στις συνομιλίες ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς επιτεύχθηκε ουσιαστική συμφωνία σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρώτη ομάδα των προαπαιτούμενων και στα μέτρα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

Αυτά είναι καλά νέα.

Το Eurogroup Working Group συζήτησε την κατάσταση των πραγμάτων σήμερα και καλωσόρισε την ουσιαστική πρόοδο που επιτεύχθηκε.

Η νομοθεσία θα εγκριθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο την Πέμπτη.

Υπό τον όρο της ολοκλήρωσης των συμφωνηθέντων όρων και την ψήφισης των νόμων, το Eurogroup/ΕWG είναι έτοιμο να στηρίξει την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ που συνδέεται με την πρώτη ομάδα των προαπαιτούμενων και την μεταφορά στο ΤΧΣ των πόρων που είναι αναγκαίοι για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, όπως απαιτείται, από τα 10 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί για αυτόν τον σκοπό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v