Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στο 1,34 δισ. ο στόχος της ΑΜΚ

Πρόσθετες δράσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης πέραν των 602 εκατ. από την άσκηση διαχείρισης παθητικού ενέκρινε ο SSM. To όφελος από την πώληση της θυγατρικής της Αιγύπτου και τα καλύτερα λειτουργικά αποτελέσματα. Στα 1,34 δισ. το ποσό που πρέπει να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας.

Πειραιώς: Στο 1,34 δισ. ο στόχος της ΑΜΚ

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου κλείνει το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr.

Παράλληλα η τράπεζα ανακοίνωσε ότι στόχος από την αύξηση κεφαλαίου είναι η άντληση 1,34 δισ. ευρώ. 

Αναλυτικά, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι μετά από συζητήσεις με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (Single Supervisory Mechanism - SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τις ενέργειες που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη για τη μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων που προέκυψαν από την πρόσφατη Συνολική Αξιολόγηση, έχουν εγκριθεί δράσεις συνολικού ύψους €873 εκατ. (συμπεριλαμβανομένων €602 εκατ. που απορρέουν από την πρόσφατη άσκηση διαχείρισης παθητικού).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο SSM προσμέτρησε την θετική διαφορά από την πρόσφατη πώληση της Αιγυπτιακής θυγατρικής του Ομίλου Πειραιώς η οποία απέφερε 149,7 εκατ. δολάρια. Επιπρόσθετα αναγνωρίστηκαν θετικές διαφορές στα λειτουργικά αποτελέσματα της τράπεζας σε σχέση με αυτά που είχε υπολογίσει ο SSM υπό το δυσμενές σενάριο.

Με βάση την έγκριση αυτή, το ύψος των κεφαλαίων που η Τράπεζα Πειραιώς πρέπει να αντλήσει από τον ιδιωτικό τομέα, μέσω αύξησης κεφαλαίου με μετρητά και έκδοσης νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης, ανέρχεται σε €1.340 εκατ.

Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, με πιθανότητα για νωρίτερη ολοκλήρωση, καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v