Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλειστηριασμοί: Ψάχνουν ακόμα τον έντιμο συμβιβασμό

Δεν βγήκε λευκός καπνός μετά τη μαραθώνια διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια. Στο τραπέζι η συνολική στρατηγική της κυβέρνησης. Πρέπει μέχρι το Σάββατο να κλείσουμε, δήλωσε ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Πλειστηριασμοί: Ψάχνουν ακόμα τον έντιμο συμβιβασμό

Το ραντεβού του για σήμερα το απόγευμα ανανέωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να βρεθεί λύση για την προστασία από τους πλειστηριασμούς όσων θα ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη, αλλά και να καθοριστεί συνολικά η στρατηγική για τη διαχείριση όλων των κόκκινων δανείων.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εξερχόμενος της χθεσινής συνάντησης «πρέπει μέχρι το Σάββατο να κλείσουμε για να συνεδριάσει στη συνέχεια το Euroworking Group».

Ο υπουργός άφησε ανοικτό το πότε θα γίνει η προώθηση στη Βουλή των απαιτούμενων ρυθμίσεων. "Μπορεί και να γίνει μετά το Euroworking Group" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι έχουν κατατεθεί διαφορετικές προτάσεις και αναζητείται κοινό έδαφος για να γεφυρωθούν ενώ σημείωσε ότι υπάρχει καλή θέληση και θα βρεθεί κοινό έδαφος.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν μπήκαν στην ουσία αλλά συζήτησαν τα χρονοδιαγράμματα. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στη σημερινή μαραθώνια συνάντηση η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 9:30 το βράδυ η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, έβαλε στο τραπέζι την προστασία της βάσει της οποίας προστατεύεται το 55% των οφειλετών που κινδυνεύουν να δουν την κύρια κατοικία τους να μπαίνει στον πλειστηριασμό. Ωστόσο προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός το συντομότερο δυνατόν η Κυβέρνηση δεν αποκλείεται να υποχωρήσει περαιτέρω.

Πάντως κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως θα υπάρχει σύγκληση για τον λόγω αυτό προσπαθούν να βρουν συμπληρωματικές λύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι δανειστές έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση τα στοιχεία για όσους θεωρεί πως πρέπει να προστατευθούν από τους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα ζητούν να μάθουν ποιος είναι ο μέσος δανεισμός στην Ελλάδα και ο μέσος όρος των τετραγωνικών που χρειάζεται μια 4μελής οικογένεια. Επιπλέον, η τετραμερής ρωτά την κυβέρνηση γιατί δεν μεριμνά, για όσους νοικιάζουν σπίτια και δεν έχουν να πληρώσουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v