Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνυτήρια αναφορά από την κυβέρνηση για τα έγγραφα Πανούση

Ευθύνες υπάρχουν τόσο ως προς την παραγωγή των εγγράφων, όσο και ως προς την αναπαραγωγή τους, υπογραμμίζει ο Νίκος Παρασκευόπουλος. Νωρίτερα μετέβησαν στον Αρειο Πάγο τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και ο αναπληρωτης υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μηνυτήρια αναφορά από την κυβέρνηση για τα έγγραφα Πανούση
Aναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικ. Τόσκας για τα έγγραφα που εμφανίζονται ως απόρρητα και τα οποία κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο πρώην υπουργός Γ. Πανούσης.

Η μηνυτήρια αναφορά αφορά στη δημοσίευση "και μάλιστα ευρέως κείμενα διαλόγων που δεν γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι και φαίνονται να έχουν προέλευση από υπηρεσίες που τηρούν το απόρρητο. Τα κείμενα αυτά δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια".

"Τον υπεύθυνο θα τον βρει η Δικαιοσύνη. Ευθύνες υπάρχουν τόσο ως προς τη παραγωγή των εγγράφων όσο και ως προς την αναπαραγωγή τους", υποστηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναφορά αφορά όλα τα αδικήματα που μπορεί να υπαχθεί η αθρόα δημοσιοποίηση εγγράφων που φέρονται ως απόρρητα.

"Μιλάμε υποθετικά. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση της νομιμότητας των εγγράφων", αναφέρει το περιβάλλον του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Tην Τετάρτη η κατάθεση Πανούση στη Βουλή

Την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της σχετικά με τις καταγγελίες του περί απειλών κατά της ζωής του.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή, έπειτα από αίτημα που είχαν υποβάλει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κύκλοι Μαξίμου: Δυο αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση Πανούση

Σχετικά με το θέμα του κ. Πανούση, η κυβέρνηση επανέρχεται και θα επανέρχεται καθημερινά σε δύο ερωτήματα για τα οποία ακόμα περιμένει απαντήσεις.

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές ερωτούν: «Αφού ο κ. Πανούσης είχε στοιχεία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι κινδυνεύει η ζωή του, γιατί δεν έκανε κινήσεις τότε που ήταν υπουργός;». Και δεύτερον: «Πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;».

Εξ αυτών των ερωτημάτων που θέτουν οι κυβερνητικές πηγές προκύπτει ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά αποκρούει πλήρως τις σχετικές κατηγορίες που προσάπτονται από τον κ. Πανούση και συντηρούνται μέσω ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού από ορισμένα ΜΜΕ, όπως παρατηρούν οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προκύπτει ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση σχετικά με τον Πάνο Λάμπρου, με τις ίδιες πηγές να παραπέμπουν στη σχετική δήλωση που έκανε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου είχε τονίσει πως λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης του με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, «όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου».

«Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας», συμπλήρωνε στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου, «επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».

Σύγκρουση με Πανούση και Mega

Εν τω μεταξύ κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Mega. Για το Μαξίμου, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άρνηση του διευθυντή ειδήσεων του σταθμού να δώσει τον λόγο στην κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, η οποία ζήτησε να παρέμβει στο δελτίο.

Η κ. Γεροβασίλη εξέδωσε ανακοίνωση:

Πρώτον, κατήγγειλε το περιστατικό τονίζοντας ότι ο διευθυντής ειδήσεων της είπε πως τους διαλόγους τούς είχε δώσει στο Mega ο ίδιος ο κ. Πανούσης.

Δεύτερον, έδωσε ραντεβού με τους υπεύθυνους του σταθμού «σε άλλες αίθουσες», όπου, όπως τονίζει, «τον έλεγχο δεν έχει το Mega αλλά μόνο εκείνοι που σύμφωνα με τον νόμο έχουν την εξουσία να αποφασίζουν».

Επειδή είναι προφανές ότι εννοεί τις δικαστικές αίθουσες, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι στη Δικαιοσύνη δεν θα απευθυνθεί... η κυβέρνηση, αλλά τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποιήθηκαν από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v