Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγουν σήμερα βιβλία προσφορών Alpha Bank-ΕΤΕ

Επιταχύνεται η διαδικασία προσέλκυσης κεφαλαίων μετά το Eurogroup. Ξεκινά η Alpha Bank, με στόχο την κάλυψη του συνόλου των αναγκών. Με ανάλογο χρονοδιάγραμμα και ο όμιλος της Εθνικής. Συνεχίζεται η διαδικασία από Πειραιώς. Αύριο η Eurobank.

Ανοίγουν σήμερα βιβλία προσφορών Alpha Bank-ΕΤΕ

Ανοίγουν σήμερα τα βιβλία προσφορών της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, με θετικά μηνύματα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, κατόπιν του θετικού, παρά τα όποια εμπόδια και καθυστερήσεις, κλίματος που διαπιστώθηκε στις σχέσεις μεταξύ της Αθήνας και των υπουργών Οικονομικών κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup και με βάση τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς ότι θα επιταχύνει την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απαιτούνται για την εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ το αργότερο μέχρι την επόμενη Δευτέρα, οι διοικήσεις των τραπεζών επισπεύδουν τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτικά κεφάλαια, ούτως ώστε μέχρι την επόμενη Δευτέρα να έχει ολοκληρωθεί το μέρος της ανακεφαλαιοποίησης που αφορά στους ιδιώτες.

Ο όμιλος Alpha Bank θα απευθύνει πρόσκληση προς τους ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να καλύψει το σύνολο των κεφαλαιακών του αναγκών, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από το δυσμενές σενάριο ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Εθνική θα απευθύνει πρόσκληση για αύξηση κεφαλαίου έως 4,6 δισ. ευρώ, δηλαδή το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών, με την υποχρέωση όμως να καλύψει κεφάλαια 1,6 δισ. ευρώ, όσες οι ανάγκες από το βασικό σενάριο.

Αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη το πρωί (με δεδομένο ότι βασικός της μέτοχος είναι το καναδικό fund Fairfax), αναμένεται να αρχίσει τη διαδικασία και η Eurobank, η οποία στοχεύει στην κάλυψη του συνόλου των κεφαλαιακών της αναγκών ύψους 2,1 δισ. ευρώ.

Κατόπιν αυτού, οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι το αργότερο τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν καλώς εχόντων των πραγμάτων το EWG θα δώσει το πράσινο φως για τη χρησιμοποίηση του ποσού που θα απαιτηθεί από τα 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν όπου χρειαστεί οι ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v