Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιχτή κόντρα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με Πανούση

Τα στοιχεία-ντοκουμέντα προς τη Δικαιοσύνη και η αντεπίθεση του Μεγάρου Μαξίμου. Αντιπαράθεση για τους διαλόγους μεταξύ τρομοκρατών και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός και ο... Τόσκας.

Ανοιχτή κόντρα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με Πανούση

Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του Γιάννη Πανούση εξελίσσεται η υπόθεση των καταγγελιών του πρώην υπουργού για απειλές σε βάρος της ζωής του από πρόσωπα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και στελεχώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις δύο πλευρές να ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους και τα επεισόδια του σίριαλ να δείχνουν πολλά ακόμα.

Κατά τη χθεσινή μέρα, οι ήπιοι μέχρι τότε υπαινιγμοί και αιχμές μετατράπηκαν σε σφοδρές αλληλοκατηγορίες και με εμφανή την πρόθεση αμφότερων να συνεχίζουν μέχρι τέλους την ανοιχτή πλέον αυτή κόντρα.

Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στην οποία, όπως είπε, κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία-ντοκουμέντα, ενώ ονομάτισε και πρόσωπα που τον «απείλησαν ή γνώριζαν για τις απειλές σε βάρος του». Συνεργάτες του υποστηρίζουν πως ο κ. Πανούσης παρουσίασε στις δικαστικές αρχές τις σχετικές απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και τα αντίστοιχα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ, που αποδεικνύουν το αληθές των λόγων του.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση αποφάσισε να μη μείνει στη χλιαρή μέχρι προχθές αντίδραση και τις ανώνυμες διαρροές, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση δια της εκπροσώπου της Όλγας Γεροβασίλη, την ίδια στιγμή που σκληρή κριτική στον κ. Πανούση εξαπέλυε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Μέγαρο Μαξίμου εγκαλεί τον πρώην υπουργό ότι εφόσον είχε τέτοια στοιχεία, όπως ισχυρίζεται, γιατί δεν ενημέρωσε ούτε τον πρωθυπουργό ούτε τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα, ενώ αμφισβητεί ευθέως τους διαλόγους που διέρρευσαν μέσω των ΜΜΕ και τους οποίους φέρεται να κατέθεσε ο κ. Πανούσης στη Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, τα προσχήματα έχουν αποσυρθεί, η κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές κορυφώνεται και κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει τις περαιτέρω εξελίξεις.

«Επιχείρηση συκοφάντησης»

Ο πρώην υπουργός έχει εμπλέξει στο θέμα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικό συνεργάτη του υπουργού Δικαιοσύνης Πάνο Λάμπρου, υποστηρίζοντας πως αυτός είχε συνομιλίες με κρατουμένους της τρομοκρατικής οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς και με στόχο τους τον ίδιο.

Άμεση (μετά τη δημοσιοποίηση των εν λόγω συνομιλιών) ήταν η αντίδραση του κ. Λάμπρου, ο οποίος δεν διέψευσε μεν τις συνομιλίες, μίλησε ωστόσο για επιχείρηση συκοφάντησής του, εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά του Mega και του Γιάννη Πανούση. Τον κατηγορεί ότι προσπαθεί να τον εμπλέξει «σε σενάρια φυσικής και πολιτικής εξόντωσής του», κάτι που είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, «φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού».

Ο κ. Πανούσης, όπως λέει, δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τη μάχη στη μέση της και θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι «να δικαιωθεί». Ακόμα και τώρα, υποστηρίζει, δύο και πλέον μήνες μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο, κάποιοι συνεχίζουν να τον στοχοποιούν με αναρτήσεις στο indymedia (γνωστή ιστοσελίδα των αναρχικών), όμως ακόμα δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα της κυβέρνησης για ποιο λόγο, ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής, δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται.

Αλλά και ο νυν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εμφανίζεται καθησυχαστικός, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν πιστεύει ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση, «όπως δεν κινδυνεύει και η ζωή κάποιου άλλου πολίτη, γιατί αν κινδύνευε, θα είχαμε πάρει τα ανάλογα μέτρα».

Ωστόσο, σημείωσε δηκτικά ότι αν ο Γιάννης Πανούσης επιθυμεί και ζητήσει, θα ληφθούν άμεσα μέτρα από πλευράς αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι «έχει μεγαλύτερη φρουρά από τον ίδιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v