Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Τρέχουμε να προλάβουμε την… ανακεφαλαιοποίηση

Είμαστε θύματα της επιτυχίας μας, δηλώνει ο υπουργός, δεδομένου ότι η ταχύτητα που κινείται η ανακεφαλαιοποίηση φέρνει μπροστά ορισμένα θέματα. Μίλησε για καλή συζήτηση στο Eurogroup. Πρέπει να κλείσουμε τις εκκρεμότητες έως την επόμενη Δευτέρα.

Τσακαλώτος: Τρέχουμε να προλάβουμε την… ανακεφαλαιοποίηση

Είχαμε καλή συζήτηση, υπάρχει κάποια καθυστέρηση αλλά οι περισσότεροι ήταν ευχαριστημένοι που έγινε τόσο πολλή δουλειά και τόσο οργανωμένα, σε τόσο σύντομο διάστημα, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το Eurogroup. 

Όπως είπε, ο χρόνος στην Ελλάδα γίνεται όλο και λιγότερος καθώς τα πράγματα βελτιώνονται και έρχονται μπροστά θέματα.

«Είμαστε λίγο πιεσμένοι», πρόσθεσε, «γιατί η ανακεφαλαιοποίηση πηγαίνει γρηγορότερα απ’ όσο περιμέναμε και υπό αυτή την έννοια είμαστε θύματα της επιτυχίας μας, καθώς οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν νωρίτερα και έτσι κάποια θέματα που θα λύναμε αργότερα, θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε τώρα».

Συμπλήρωσε πως «έχουμε μία εβδομάδα ώστε να κλείσουμε τα θέματα που έμειναν από την πρώτη ομάδα προαπαιτουμένων και να συζητήσουμε ορισμένα πράγματα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το τρίγωνο που αποτελούν ανακεφαλαιοποίηση-διακυβέρνηση τραπεζών και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Εχω την προσδοκία ότι θα έχουμε καλά νέα έως την ερχόμενη Δευτέρα, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v