Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Δεν εκταμιεύεται σήμερα η δόση των 2 δισ.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης λένε πως θέλουν η Ελλάδα και οι πιστωτές να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι την Τετάρτη. Πρόοδος σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις, όμως παραμένει το "αγκάθι" των πλειστηριασμών.

WSJ: Δεν εκταμιεύεται σήμερα η δόση των 2 δισ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα εκταμιεύσουν την υποδόση των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στη σημερινή τους συνεδρίαση, καθώς διατηρείται η διάσταση απόψεων ως προς τους νέους κανόνες για τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται η Wall Street Journal.

Ανώτατοι αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώθηκαν για την εφαρμογή των περίπου 50 μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα. Αν και έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ορισμένα ζητήματα -περιλαμβανομένων των μέτρων για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τη διακυβέρνηση των τραπεζών και την αντιμετώπιση των καθυστερούμενων δανείων-, ωστόσο η Αθήνα και οι πιστωτές της θα χρειαστούν και άλλο χρόνο για να υπογράψουν όλες τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνουν οι αξιωματούχοι.

«Δεν θα υπάρξει συμφωνία για τα 2 δισ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο ένας αξιωματούχος.

Αντιθέτως, οι αξιωματούχοι λένε πως τώρα θέλουν η Ελλάδα και οι πιστωτές της να καταλήξουν σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις μέχρι την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v