Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Ο πρώην υπουργός προσκόμισε και φωτογραφίες των προσώπων που του επιτέθηκαν. Ζήτημα τιμής της τη Δημοκρατία η σύλληψη των δραστών, υπογράμμισε. Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης οι αρχές.

Μήνυση κατ αγνώστων κατέθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια χθες στο Σύνταγμα.

Ο πρώην υπουργός παρέμεινε για λίγο στο γραφείο του εισαγγελέα και προσκόμισε και φωτογραφίες των προσώπων που του επιτέθηκαν.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν λίγο κατέθεσα στην Εισαγγελία Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη βίαιη επίθεση που δέχτηκα από φασιστοειδή στοιχεία.

Νωρίτερα είχα επισκεφθεί τον Υπουργό της Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα.

Όπως θα απαιτούσε ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, ζήτησα τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των, γνωστών άλλωστε στο πανελλήνιο, δραστών της χθεσινής άνανδρης φασιστικής επίθεσης. Καθώς και των εμπνευστών και παρακινητών της. Των πολιτικών - πνευματικών τους γονέων. Η Χρυσή Αυγή και εκείνοι που την εκπροσωπούν εκφράζουν τον σκοταδισμό, τη βία, τον τραμπουκισμό.

Γρονθοκοπούν την ελευθερία για να σκοτώσουν την Δημοκρατία.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε όλοι εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και τα δημοκρατικά κόμματα που τους εκπροσωπούν.

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της πρέπει έμπρακτα να προστατεύει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών και των εκπροσώπων τους. Τώρα καλείται να το αποδείξει με πράξεις και όχι με ωραία λόγια. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι ζήτημα τιμής για τη Δημοκρατία.

Όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα είμαι πάντα απέναντι στη βία, στη μισαλλοδοξία, στην ανοησία και την ιδεοληψία.

Θα είμαι πάντα μαχητικά μαζί με την Δημοκρατία που δεν τρομοκρατείται αλλά και οφείλει να αυτοπροστατεύεται».

Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης κατά του Κουμουτσάκου

Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου βρίσκεται η Αστυνομία. Ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε ως αυτουργούς μέλη της ΧΑ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η Κρατική Ασφάλεια που έχει στα χέρια της όλο το τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό από την επίθεση εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν οι δράστες της επίθεσης, να εντοπιστούν και να συλληφθούν.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.



Για ακροδεξιούς τραμπούκους, «που καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα και αναφέρει ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους.


real.gr epithesi se koumoutsako από realmedialive 

Ειδικότερα, ο κ. Τόσκας εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό, τονίζοντας με νόημα ότι «οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε ότι «η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αμέσως μετά την επίθεση σε βάρος του δήλωσε μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η ΧΑ, καθώς οι δράστες βγήκαν μέσα από το μπλοκ της. 

Στο μικροσκόπιο ομάδα οπαδών της ΧΑ

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα βίντεο που αποτυπώνουν τη στιγμή της επίθεσης, οι δράστες βγήκαν από μπλοκ της ΧΑ που συμμετείχε στη διαδήλωση στο Σύνταγμα. 



Ενας άνδρας με μαύρο μπουφάν και μαύρο καπέλο φαίνεται ευδιάκριτα να γρονθοκοπεί τον Γιώργο Κουμουτσάκο.


Real.gr επίθεση κατά Κουμουτσάκου Mega από realmedialive 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η Κρατική Ασφάλεια γνωρίζει πάρα πολύ καλά και έχει βάλει στο μικροσκόπιο ομάδα της ΧΑ, η οποία με πέντε λεωφορεία έφτασαν από τη Δυτική Αττική στην πλατεία Συντάγματος. 


Real.gr ο δράστης της επίθεσης κατά του... από realmedialive 

Μεταξύ αυτών των ατόμων φέρεται να είναι και το άτομο που διακρίνεται καθαρά να χτυπά τον βουλευτή της ΝΔ, ενώ ερευνάται η εμπλοκή και ενός ατόμου που φέρει το προσωνύμιο «γυμναστής». 



Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν ήδη επιληφθεί και διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος βουλευτών, που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες. 




Δήλωση Α. Γρέγου

Ο βουλευτής της ΧΑ Αντώνης Γρέγος, που συμμετείχε στη διαδήλωση, στράφηκε κατά του Γ. Κουμουτσάκου. «Με μια γενικόλογη δήλωση ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, με ενέπλεξε στην επίθεση εναντίον του. Είναι ψευδές και συκοφαντικό αυτό και επειδή εκλέγομαι από το 2012 και σέβομαι τους πολίτες που με τιμούν, του ζητώ να με αποκαταστήσει άμεσα και να ανακαλέσει», είπε ο βουλευτής της ΧΑ, Α. Γρέγος, λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια. Αλλιώς, όπως ανέφερε, θα υποβάλει μήνυση και θα καταθέσει αγωγή εναντίον του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v