Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίκη Χ.Α.: «Οργανωμένη η επίθεση στον Π. Φύσσα»

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, με αφορμή όσα κατέθεσε ο αστυνομικός που συνέλαβε τον Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα, υποστήριξαν ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη, συμπληρώνοντας ότι ο Ρουπακιάς ήταν το όργανο του εγκληματικού σχεδίου.

Δίκη Χ.Α.: «Οργανωμένη η επίθεση στον Π. Φύσσα»
Ο Γ. Ρουπακιάς ήταν το όργανο ενός εγκληματικού σχεδίου που είχε εξυφάνει η Χρυσή Αυγή. Αυτό υποστήριξαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη για την Χ.Α., σχολιάζοντας τα όσα προέκυψαν από την κατάθεση του αστυνομικού ο οποίος το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα συνέλαβε τον Γ. Ρουπακιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός Δ. Κουρετζής καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε ότι ο δράστης της δολοφονίας ήταν ήρεμος και κάπνιζε μετά τη δολοφονία μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ κατά την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα του είπε: «Εγώ το έκανα... μην το πείτε, είμαι δικός σας». Σε ερώτηση του αστυνομικού «τι εννοείς δικός μας», ο Γ. Ρουπακιάς του απάντησε «είμαι της Χρυσής Αυγής».

Η φράση αυτή, υποστήριξαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, είναι ομολογία του οργανωμένου χαρακτήρα της επίθεσης σε βάρος του Π .Φύσσα.

Ακόμα οι συνήγοροι μίλησαν για θρασύτητα με την οποία δρούσε και εξακολουθεί να δρα μέχρι και σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, αναφερόμενοι και στη χθεσινή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Κουμουτςάκου, που αποδίδεται ,κατά πληροφορίες, σε μέλη της Χ.Α.

Μάλιστα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, θέλοντας να καταδείξουν ότι υπήρξε προσπάθεια τρομοκράτησης του μάρτυρα-αστυνομικού, ο οποίος μίλησε στο δικαστήριο για απειλές σε βάρος του ίδιου και της οικογένειας του, επικαλέστηκαν την φράση με την οποία ολοκλήρωσε την κατάθεσή του.

Είχε πει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ο μάρτυρας απευθυνόμενος προς το δικαστήριο: «Κυρία πρόεδρε, δεν θέλω να ελλοχεύει κίνδυνος για μένα και την οικογένεια μου και ζητώ την προστασία τη δική μου και της οικογενείας μου».

Αντίθετα, από την πλευρά της υπεράσπισης υποστηρίχτηκε ότι ο αστυνομικός δεν συνεισέφερε το παραμικρό στοιχείο για εγκληματική δράση της Χ.Α., ενώ επικαλούμενοι την πρώτη του κατάθεση μίλησαν για μεγάλες αντιφάσεις του μάρτυρα.

Η επίμαχη συνέντευξη Μιχαλολιάκου στο δικαστήριο

Όπως ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα προσκομίσει ο ίδιος στο ακροατήριο ολόκληρη τη ραδιοφωνική συνέντευξη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής όπου ακούγεται να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να ξεκαθαριστεί τι είχε ακριβώς υποστηρίξει, καθώς χρησιμοποιείτε συνεχώς ως επιχείρημα-απόδειξη ενοχής από την πλευρά της πολιτικής αγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v