Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία της Πειραιώς και η κίνηση της Alpha

Ετοιμη να ανοίξει το βιβλίο προσφορών της Alpha Bank. Την αισιοδοξία τους για την επιτυχία του εγχειρήματος της αύξησης κεφαλαίου εκφράζουν πηγές από την Τράπεζα Πειραιώς. Oι κινήσεις από Εθνική και Eurobank.

Η αισιοδοξία της Πειραιώς και η κίνηση της Alpha

Θετική είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανταπόκριση των επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, το βιβλίο προσφορών της οποίας θα παραμείνει ανοικτό και σήμερα, ενώ η Alpha Bank ήταν έτοιμη να ανοίξει βιβλίο προσφορών ακόμα και σήμερα, κίνηση που μεταφέρεται για τη Δευτέρα.

Στο μέτωπο της Τράπεζας Πειραιώς, πηγές αναφέρουν ότι τις δύο πρώτες ημέρες καταγράφηκε ενδιαφέρον από τους ιδιώτες επενδυτές και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. Το μεσημέρι της Παρασκευής πληροφορίες ανέφεραν ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Τα ελάχιστα ιδιωτικά κεφάλαια που πρέπει να αντλήσει η Τράπεζα Πειραιώς διαμορφώνονται στο 1,6 δισ. ευρώ καθώς κάλυψε ήδη από τις κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 2,2 δισ. ευρώ του βασικού σεναρίου, 592 εκατ. ευρώ από την επαναγορά ομολόγων.

Κι ενώ συνεχίζεται η διαδικασία της ιδιωτικής τοποθέτησης στην Πειραιώς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη σκυτάλη αναμένεται να πάρει η Alpha Bank, δεδομένου ότι έχει εικόνα του αποτελέσματος της δημόσιας πρότασης.

Η Alpha Bank θα ανοίξει βιβλίο προσφορών ύψους έως 2,7 δισ. ευρώ, δηλαδή για το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών της, όπως αυτές προέκυψαν από το δυσμενές σενάριο των stress tests.

Με δεδομένο ότι οι αυξήσεις κεφαλαίου με ιδιωτικά κεφάλαια πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί, τουλάχιστον να έχουν ανοίξει τα βιβλία προσφορών, μέχρι την επόμενη Παρασκευή, στη μάχη θα μπουν την επόμενη εβδομάδα τόσο η Eurobank όσο και ο όμιλος της Εθνικής τράπεζας.

Η Eurobank αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών ανά πάσα στιγμή από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου -οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τις 10 Νοεμβρίου-, με στόχο την άντληση του συνόλου των κεφαλαιακών της αναγκών ύψους 2,1 δισ. ευρώ από ιδιώτες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου θεωρείται εξασφαλισμένη. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών και η Εθνική Τράπεζα, η οποία εκτιμάται ότι θα διεκδικήσει από τους ιδιώτες επενδυτές κεφάλαια που θα προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v