Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Οι ρυθμίσεις ΠΑΣΟΚ για νοικοκυριά να μείνουν

Δεν είναι δυνατόν πολίτες που βίωσαν την κρίση, που πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δάνειάτους, να ζουν σε καθεστώς αγωνίας μην ξεσπιτωθούν απ' την μια στιγμή στην άλλη, υπογράμμισε η Φ. Γεννηματά.

Γεννηματά: Οι ρυθμίσεις ΠΑΣΟΚ για νοικοκυριά να μείνουν
Το Νομοσχέδιο που συζητά σήμερα η Βουλή, αποτελεί άλλη μία απόδειξη της προχειρότητας και της ανεπάρκειας που διακρίνει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, στο κρίσιμο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, τόνισε η Φ. Γεννηματά κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Βουλή.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις τους, έχουν αναδείξει το κυβερνητικό αλαλούμ που αποτυπώνεται ανάγλυφα και σε αυτό το νομοσχέδιο.

Εκτός από το άρθρο 1 που οι βουλευτές καλούνται να "πάρουν πίσω" διάταξη για το Ασφαλιστικό, η οποίαψηφίστηκε πριν 15 μέρες, έχουμε ήδη παρουσιάσει αναλυτικά και τεκμηριώσει το γιατί λέμε ΟΧΙ

-στην νέα επιβάρυνση στο πετρέλαιο των αγροτών,

-στις κομματικές παρεμβάσεις στα υπηρεσιακά συμβούλια στο χώρο της Παιδείας και ζητούμε να αποσυρθεί η διάταξη

-στην εξοντωτική φορολόγηση των μικρών Ελλήνων παραγωγών μπύρας,

-Στον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Παράλληλα καταθέσαμε τροπολογίες για ιδιαίτερα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Σας καλούμε να τις στηρίξετε. Για να σταματήσει η αγωνία χιλιάδων Ελληνικών οικογενειών. Δεν πρέπει να επιβληθεί ΦΠΑ στην εκπαίδευση ούτε να αυξηθεί στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων.

Η Κυβέρνηση ας σταματήσει το γαϊτανάκι με τα δήθεν "ισοδύναμα" που την γελοιοποιούν. Έχει ευθύνη να βρει λύση τώρα 

-για την καθιέρωση Κάρτας Αγροτικού Πετρελαίου, ώστε με διάφανο τρόπο να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή

-για να επανέλθει στα 1500 ευρώ το ακατάσχετο μισθών, συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων».

Η Φ. Γεννημάτα τόνισε επίσης πως θέλω να εκφράσω την έντονη ανησυχία μας για την απουσία ως τώρα κάθε πρόβλεψης για τα "κόκκινα δάνεια", παρ' ότι προχωρεί – και στηρίξαμε το σχετικό Νόμο – η ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών.

Είναι πια γνωστό ότι για όλα άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση και άλλα πράττει ως Πρωθυπουργός ο κ.Τσίπρας.

Όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν πρέπει να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις ρυθμίσεις που οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν πετύχει για την προστασία των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών.

Ο Νόμος 3869/2010 που επέβαλλε την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών είναι Νόμος του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε καταγγέλλοντας τον.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διασφαλίσει την συνέχιση της εφαρμογής του.

Δεν είναι δυνατόν πολίτες που βίωσαν την κρίση, που πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δάνειάτους, να ζουν σε καθεστώς αγωνίας μην ξεσπιτωθούν απ' την μια στιγμή στην άλλη.

Οι εταίροι οφείλουν να το κατανοήσουν καλά αυτό και να μην επιμένουν σε προτάσεις που εντείνουν την ανασφάλεια.

Έθεσα με ιδιαίτερη έμφασητο ζήτημα αυτό στη συνάντηση μου και με τον κ. Σούλτς και τον κ. Μοσκοβισί. Όμως η διαδικασία της Ανακεφαλοποίησης των Τραπεζών ανέδειξε και ένα ακόμα σημαντικό θέμα.

Την ανάγκη άμεσης επίλυσης τους θέματος των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων, ιδιαίτερα αυτών που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την προοπτική της Ανάπτυξης και της Απασχόλησης στην χώρα μας.

Επί 10 μήνες η κυβέρνηση υπόσχεται και προαναγγέλλει λύσεις. Όμως η θηλιά πνίγει κάθε μέρα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δείχνει σήμερα απόλυτα εγκλωβισμένη στο αδιέξοδο του Μνημονίου της.

Την ώρα που η άμεση προτεραιότητα είναι ένα νέο Εθνικό Αναπτυξιακό και Παραγωγικό Σοκ, που θα δώσει πνοή στις δημιουργικές δυνάμεις, θα φέρει επενδύσεις, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα την Κυβέρνηση», υπογράμμισε η Φ. Γεννηματά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v