Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται μετά από σύντομη διακοπή η δίκη της ΧΑ

Το αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής να απαγορευτούν συγκεκριμένες ερωτήσεις προκάλεσε την αντίδραση συγγενών και φίλων του Π. Φύσσα. Συνεχίζεται η κατάθεση του αστυνομικού-μάρτυρα.

Συνεχίζεται μετά από σύντομη διακοπή η δίκη της ΧΑ
Οι ερωτήσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής για εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν την αντίδραση της υπεράσπισης, που ζήτησε να απαγορευθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Τότε συγγενείς και φίλοι του Π. Φύσσα άρχισαν να φωνάζουν από το ακροατήριο «φασίστες, βδελύγματα», ενώ παρ' ολίγον να γίνει και επίθεση καθώς συνήγορος υπεράσπισης ακούστηκε να φωνάζει σε οικείο του δολοφονημένου μουσικού: «Έλα έξω να τα πεις αυτά».

«Πάλι πίσω από τους αστυνομικούς είστε και τα κάνετε αυτά», ήταν η οργισμένη απάντηση από το ακροατήριο

Για να πέσουν οι τόνοι, η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη διαδικασία, που συνεχίζεται με την κατάθεση του αστυνομικού Δημ. Κουρετζή.

Πριν από τη διακοπή τού απηύθυνε ερωτήσεις η πολιτική αγωγή, κάποιες από τις οποίες προκάλεσαν την ένταση.

Πολιτική Αγωγή: «Από πού είχε την άνεση να πει "είμαι δικός σας", να ταυτίσει δηλαδή τη Χρυσή Αυγή με την αστυνομία»;
(Διαμαρτυρίες από την πλευρά της υπεράσπισης)

Πολιτική Αγωγή (Κ. Παπαδάκης): «Η ερώτηση αφορά την εγκληματική οργάνωση, γι' αυτό αντιδρούν. Εγώ δεν έχω ακούσει να είπε ποτέ κάποιος συλληφθείς "είμαι Πυρήνας της Φωτιάς και είμαι δικός σας", ή "είμαι ΚΚΕ και είμαι δικός σας". Τι γνωρίζετε κύριε μάρτυρα από τη δράση της Χ.Α.;».

Μάρτυρας: «Κατά καιρούς είχαν γίνει περιστατικά που κατήγγειλαν πολίτες ως δράση της Χρυσής Αυγής».

Πολιτική Αγωγή: «Σας φάνηκε φυσιολογική η συμπεριφορά του; Ήταν ήρεμος και κάπνιζε τσιγάρο, αλλά είχε και αναμμένη τη μηχανή του αυτοκινήτου...».

Μάρτυρας: «Όχι»
(Φωνές από το ακροατήριο: αφού είναι επαγγελματίας δολοφόνος).

Πολιτική Αγωγή: «Ο Ρουπακιάς θεωρούσε ότι είχε το ακαταδίωκτο, γι' αυτό είπε "εγώ το έκανα, αλλά μην το πεις, είμαι δικός σας"».

Πρόεδρος: «Γνωρίζετε ότι υπάρχει κόμμα Χ.Α. στο ελληνικό Κοινοβούλιο; Γνωρίζετε αν τα αποκαλούμενα τάγματα εφόδου εκπροσωπούνται από αυτόν τον φορέα;».

Μάρτυρας: «Έχουν τον χαρακτηρισμό της Χ.A.».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v