Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΓΔΕ: Με καθυστέρηση η εμφάνιση πληρωμών στο Taxis

Τις επόμενες ημέρες το σύστημα θα ενημερωθεί κανονικά και εφόσον η πληρωμή έχει γίνει εμπρόθεσμα, θα σβήσει και η σχετική προσαύξηση. Προβλήματα ωστόσο θα αντιμετωπίσουν όσοι ενδεχομένως θελήσουν στο μεσοδιάστημα βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας.

ΓΓΔΕ: Με καθυστέρηση η εμφάνιση πληρωμών στο Taxis
Εάν πληρώσετε εμπρόθεσμα τις οφειλές σας για τον ΕΝΦΙΑ ή άλλες φορολογικές υποχρεώσεις τις προηγούμενες ημέρες αλλά στο σύστημα Taxis εμφανίζεστε ακόμα να χρωστάτε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ούτε καν εάν στην οφειλή σας έχουν περιληφθεί και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ενημέρωσε σήμερα ότι λόγω αυξημένου όγκου πληρωμών και καθυστερήσεων στην παραλαβή των σχετικών καταστάσεων από τις τράπεζες, φόροι οι οποίοι πληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εμφανίζονται με καθυστέρηση στο σύστημα Taxis.

Τις επόμενες ημέρες όμως, το σύστημα θα ενημερωθεί κανονικά και εφόσον η πληρωμή έχει γίνει εμπρόθεσμα, θα σβήσει και η σχετική προσαύξηση.

Προβλήματα όμως θα αντιμετωπίσουν όσοι φορολογούμενοι ενδεχομένως θελήσουν στο μεσοδιάστημα να λάβουν βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας, καθώς θα εμφανίζονται με ληξιπρόθεσμο χρέος παρότι έχουν πληρώσει.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ ανακοίνωσε τα εξής:

"Από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΓΓΔΕ ανακοινώνεται ότι λόγω του αυξημένου πλήθους των συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, η πίστωση των οφειλών για πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν σε πιστωτικά ιδρύματα στις 29 και 30 Οκτωβρίου γίνεται σταδιακά.

Ειδικότερα:
• Οι πληρωμές της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα ισχύοντα, συμπεριλαμβάνονται σε αρχείο που λήφθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου το απόγευμα και πιστώνονται τμηματικά ανά ΔΟΥ. Εκτιμώμενος χρόνος πίστωσης μέχρι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

• Οι πληρωμές της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα ισχύοντα, θα συμπεριληφθούν στο σημερινό αρχείο που θα ληφθεί το απόγευμα (2 Νοεμβρίου). Εκτιμώμενος χρόνος πίστωσης μέχρι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, για τις πληρωμές που υπάρχει ενημέρωση (λήψη αρχείου), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις βλέπουν από την εφαρμογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet, στην επιλογή «Στοιχεία Πληρωμών».

Πιθανό ανοιχτό υπόλοιπο δόσης ή εκπρόθεσμο στις επιλογές «Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης» και «Στοιχεία Ρύθμισης» της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση», δεν θα εμφανίζεται μετά την οριστική πίστωση μιας οφειλής.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v