Τράπεζες: Δημόσιες προσφορές και για εγχώριους επενδυτές

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωνόταν από τη διαδικασία της ιδιωτικής τοποθέτησης και τις προαιρετικές δημόσιες προσφορές προς τους κατόχους junior και senior τίτλους εκτιμάται ότι μπορούν να καλύψουν τα ελάχιστα κεφάλαια ( 4,4 δισ. ευρώ) που προκύπτουν από το βασικό σενάριο και το AQR.

Τράπεζες: Δημόσιες προσφορές και για εγχώριους επενδυτές

Στη διενέργεια δημόσιων προσφορών νέων μετοχών θα προχωρήσουν, τελικώς, οι περισσότερες τράπεζες προκειμένου να δοθεί στους εγχώριους επενδυτές η ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίησή τους.

Αρχική πρόθεση των τραπεζών ήταν να απευθυνθούν μόνο στους ξένους επενδυτές μέσω ιδιωτικών τοποθετήσεων, λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωνόταν από τη διαδικασία της ιδιωτικής τοποθέτησης και τις προαιρετικές δημόσιες προσφορές προς τους κατόχους junior και senior τίτλους εκτιμάται ότι μπορούν να καλύψουν τα ελάχιστα κεφάλαια (4,4 δισ. ευρώ) που προκύπτουν από το βασικό σενάριο και το AQR.

Ο σχεδιασμός άλλαξες κατόπιν και κυβερνητικής πίεσης και πλέον οι τράπεζες σχεδιάζουν να τρέξουν ολιγοήμερες περιόδους δημόσιας προσφοράς μετοχών στο εσωτερικό, εξέλιξη που δυσκολεύει τεχνικά την υπόθεση.

Δεν είναι τυχαίο ότι με την χθεσινή ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής η κυβέρνηση καλεί τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενθαρρύνουν και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή και εγχώριων επενδυτών κατά τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v