Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ προσφεύγει η... Βίκυ Σταμάτη

Η απόφαση Παρασκευόπουλου ορίζει ότι όσοι αποφυλακίστηκαν από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι σήμερα χωρίς να έχουν καταβάλει εγγυοδοσία, θα πρέπει να την καταβάλουν μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, διαφορετικά θα επιστρέψουν στη φυλακή.

Στο ΣτΕ προσφεύγει η... Βίκυ Σταμάτη
Την αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς για την καταβολή των εγγυοδοσιών, των δικαστικών παραβόλων, χρηματικών ποινών κ.λπ. ζητεί ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη.

Με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος ζητεί να παγώσει εκ νέου η καταβολή εγγυοδοσιών για την αποφυλάκιση κατηγορουμένων, αφού όπως λέει δεν έχει αλλάξει τίποτα στην τραπεζική αργία. Όπως υποστηρίζει, εξαιτίας των capital controls είναι αδύνατη η καταβολή εκ μέρους της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου του ποσού των 50.000 ευρώ που της έχει επιβληθεί ως περιοριστικός όρος για την αποφυλάκισή της.

Παράλληλα, οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη καταθέτουν και αίτηση ακύρωσης της επίμαχης ΚΥΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς όσον αφορά στις εγγυοδοσίες, στους πλειστηριασμούς κ.λπ.

Ως εκ τούτου όσοι αποφυλακίστηκαν από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι σήμερα χωρίς να έχουν καταβάλει εγγυοδοσία, θα πρέπει να την καταβάλουν μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, διαφορετικά θα επιστρέψουν στη φυλακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v