Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπ. Δικαιοσύνης: Μέχρι 6/11 θα καταβάλουν τις εγγυήσεις όσοι αποφυλακίστηκαν

Όσοι αποφυλακίστηκαν από τον Ιούλιο χωρίς να καταβάλλουν εγγύηση, θα πρέπει να το πράξουν εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την λήξη ισχύος της υπουργικής απόφασης, δηλαδή στις 6 Νοεμβρίου.

Υπ. Δικαιοσύνης: Μέχρι 6/11 θα καταβάλουν τις εγγυήσεις όσοι αποφυλακίστηκαν

Άμεσα, και συγκεκριμένα μέχρι τις 6 Νοεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλουν τις εγγυοδοσίες τους όσοι αποφυλακίστηκαν από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι σήμερα κάνοντας χρήση της υπουργικής απόφασης που λόγω capital controls ανέστειλε τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, της καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η πρόσφατα αποφυλακισθείσα σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη η οποία θα πρέπει να καταβάλει την εγγυηση των 50.000 ευρώ που της επέβαλε το δικαστήριο.

Η επίμαχη υπουργική απόφαση από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα είχε ανανεωθεί δύο φορές, ωστόσο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν θα παραταθεί εκ νέου η ισχύς της.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι αποφυλακίστηκαν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς να καταβάλλουν εγγύηση, θα πρέπει να το πράξουν εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την λήξη ισχύος της υπουργικής απόφασης, δηλαδή στις 6 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπ' αριθμ. 49214/21−7−2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών» (Β΄ 1525), η οποία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με την υπ' αριθμ. 57384/31−8−2015 όμοια (Β΄ 1867) και στη συνέχεια μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 με την υπ΄ αρ. 70905/29.9.2015 όμοια (Β' 2110).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v