Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγώνας δρόμου για τα δύο νομοσχέδια

Εως τα μεσάνυχτα η κατάθεση του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση, ίσως και Δευτέρα αυτός για τα προαπαιτούμενα. Οι εκκρεμότητες για τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ στην ατζέντα της συνεδρίασης του EuroWorking Group.

Αγώνας δρόμου για τα δύο νομοσχέδια

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, για να καταθέσει τα δύο νομοσχέδια τα οποία αναμένονται για να ξεμπλοκάρουν τα δύο δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται να κατατεθεί έως τα μεσάνυχτα. Για το δεύτερο νομοσχέδιο, όμως, που επίσης αναμενόταν για σήμερα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να κατατεθεί αύριο ή ακόμα και τη Δευτέρα, ενδεικτικό των εκκρεμοτήτων που εξακολουθούν να υφίστανται.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, στο δεύτερο νομοσχέδιο θα ενσωματώνεται η κοινοτική οδηγία για τα ενεργειακά, οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες για τη Δραπετσώνα και όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν σε προαπαιτούμενα για τη δόση των δύο δισ. ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επί του παρόντος δεν σχεδιάζεται να περιληφθεί διάταξη αναφορικά με την τύχη του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Το θέμα αυτό όμως αναμένεται να συζητηθεί στη διάρκεια του EWG, το οποίο πραγματοποιείται στις 18:30 στις Βρυξέλλες.

Στη συνεδρίαση του EWG, τη χώρα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v