Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αριθμούς» ζήτησαν από Κατρούγκαλο οι εκπρόσωποι των δανειστών

Ο υπουργός εργασίας παρουσίασε τη συνολική πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμώνων για το ασφαλιστικό και ανέλυσε το σχέδιο για επαν-υπολογισμό των συντάξεων. Την ποσοτικοποίηση μέτρων και αναλογιστικών μελετών ζήτησαν οι επικεφαλής των θεσμών.

«Αριθμούς» ζήτησαν από Κατρούγκαλο οι εκπρόσωποι των δανειστών

Ποσοτικοποίηση τόσο των μέτρων που θα οδηγήσουν στη μείωση των προβλεπόμενων από το 3ο Μνημόνιο 1,9% του ΑΕΠ έως το 2018, όσο και των δημοσιονομικών αλλά και αναλογιστικών αποτελεσμάτων της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης ζήτησαν από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε στους επικεφαλής των δανειστών τη συνολική πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αναφέρθηκε στον στόχο του για ομογενοποίηση των κανόνων που θα διέπουν το ασφαλιστικό σύστημα, σχετικά με τις εισφορές και τις παροχές, ανέλυσε το σχέδιο για επανα-υπολογισμό των συντάξεων και τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής της εθνικής σύνταξης.

Οι δανειστές, επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν μετά την ποσοστικοποίηση των προωθούμενων αλλαγών.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε ότι μέχρι την Παρασκευή, σε τεχνικό επίπεδο θα υπάρξει πλήρης ανταλλαγή στοιχείων, τόσο για τις περικοπές των συντάξεων όσο και τις εξοικονομήσεις από την προωθούμενη νέα αρχιτεκτονική του συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v