EBRD: Εξετάζει την απόκτηση συμμετοχής σε εγχώριες τράπεζες

Ο κανονισμός επενδύσεων της EBRD τροποποιήθηκε προ ενάμισι έτους και πλέον διαθέτει τη δυνατότητα να επενδύει σε οικονομίες όπως η κυπριακή και η ελληνική.

EBRD: Εξετάζει την απόκτηση συμμετοχής σε εγχώριες τράπεζες

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί σε κάποια ή κάποιες εγχώριες τράπεζες, μέσω των επικείμενων αυξήσεων κεφαλαίου, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Ο κανονισμός επενδύσεων της EBRD τροποποιήθηκε προ ενάμισι έτους και πλέον διαθέτει τη δυνατότητα να επενδύει σε οικονομίες όπως η κυπριακή και η ελληνική, που αντιμετωπίζουν απαιτητικά θέματα αναδιαρθρώσεων λόγω της εκτίναξης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πρόσφατα η EBRD εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας αποκτώντας το 5,4%, ενώ είχε προηγηθεί η συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου στην οποία είχε μπει και η WL Ross and Co.

Κάτι αντίστοιχο είναι πολύ πιθανόν να γίνει και σε κάποια ή κάποιες ελληνικές τράπεζες. Η συμμετοχή της EBRD στις αυξήσεις θα αποτελέσει ψήφο εμπιστοσύνης και βεβαίως «κράχτη» για όποια ή όποιες τράπεζες την εξασφαλίσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v