Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Μαξίμου για το νέο Ασφαλιστικό

Κοινή συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ και του ΚΥΣΟΙΠ αύριο υπό τον Αλ. Τσίπρα. Πώς τοποθετούνται για το θέμα κυβερνητικές πηγές.

Στο Μαξίμου για το νέο Ασφαλιστικό

Στη μάχη των δεύτερων -και πιο δύσκολων- προαπαιτούμενων μέτρων μπαίνει η κυβέρνηση, πριν πάρει ανάσα από την υπερψήφιση του πρώτου πακέτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματισθεί για αύριο κοινή συνεδρίαση των Κυβερνητικών Συμβουλίων Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) που περιλαμβάνει τα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Πολιτισμού και Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα καλύψει και θέματα που σχετίζονται με την ανακεφαλαιοποίηση.

Αντικείμενο, το νέο Ασφαλιστικό καθώς το σχετικό νομοσχέδιο κυριαρχεί στο δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων και πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Κυβερνητικές πηγές επιχειρούν σήμερα να διασκεδάσουν τις (δυσμενείς) εντυπώσεις που άφησαν διαρροές, όπως αυτή για υποχρεωτική μίνιμουμ μηνιαία εισφορά 100 ευρώ των ελεύθερων επαγγελματιών (που διαψεύστηκε επισήμως από το υπουργείο Εργασίας) ή την επιβολή φόρου στα υψηλά εισοδήματα από μισθούς ή ακόμη και συντάξεις.

«Οι "σκέψεις" κυβερνητικών παραγόντων και το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών αποτελούν βάση για συζήτηση και όχι ειλημμένες αποφάσεις», λένε στελέχη του Μαξίμου. Και προσθέτουν ότι θα προηγηθεί «ευρύς διάλογος» για το Ασφαλιστικό καθώς ο χρόνος μέχρι την ψήφισή του είναι επαρκής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v