Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες εντάσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου η δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο επίκεντρο σήμερα η κατάθεση του αστυνομικού που βρέθηκε τη μοιραία νύχτα δίπλα στο συμβάν. Το αίτημα της υπεράσπισης που προκάλεσε αντιδράσεις.

Νέες εντάσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Ακόμη μία ένταση μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών προκάλεσε η εξέταση μάρτυρα -του Γ. Ρώτα συγκεκριμένα- από την υπεράσπιση του Γ. Ρουπακιά. Το δικαστήριο, χωρίς να ολοκληρωθεί η κατάθεση του αστυνομικού, διέκοψε για την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η επισήμανση του συνηγόρου Γ. Ρουμπέκα, ότι ο εντολέας του Ρουπακιάς είναι κατηγορούμενος κι όχι δολοφόνος, προκαλώντας έναν έντονο διάλογο ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και στον υπερασπιστή.

Ρουμπέκας: Μία παρατήρηση, κυρία πρόεδρε, προς όλους τους συνηγόρους. Ακούγεται για τον εντολέα μου η λέξη "δολοφόνος". Δεν είναι νομικός όρος αυτός.

Πρόεδρος: Όχι αυτή την εισαγωγή. Θα κάνετε ερωτήσεις στον μάρτυρα.

Ρουμπέκας: Κάνω αίτημα προς το δικαστήριό σας για κάθε φορά που ακούγεται η λέξη αυτή. Ο εντολέας μου κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο. Είναι ζητούμενο αυτό. Οφείλουμε να λέμε "κατηγορούμενος", κι όχι "δολοφόνος".

Πολιτική αγωγή: Η υπεράσπιση το λέει. Ο ίδιος το λέει...

Ρουμπέκας: Ο ίδιος δεν λέει τίποτα.

Πρόεδρος: Σταματήστε!

Κατά την εξέταση του αστυνομικού από τον υπερασπιστή του Ρουπακιά, ο τελευταίος ρώτησε διευκρινιστικά: "Γιατί λέτε ότι ο Π. Φύσσας ήταν ταραγμένος ενώ βρισκόταν με τον Ρουπακιά; Ηταν τραυματισμένος ή έξαλλος;", μόνο για να λάβει την απάντηση: "Ο Φύσσας φώναζε "με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε" και σήκωνε την μπλούζα του".

Συνήγορος: Αποκλείετε ο Ρουπακιάς να μπήκε στο αυτοκίνητο για να βρει τα χαρτιά του να σας τα δώσει;

Μάρτυρας: Δεν μου έδωσε τέτοια εντύπωση.

Συνηγ.: Πόση ώρα φαινόταν να είναι εν ζωή ο Π. Φύσσας;

Μ.: Τα πρώτα 5 λεπτά ήταν όρθιος. Συνολικά 15 με 20 λεπτά πρέπει να πέρασαν και μετά λιποθύμησε. Δεν κατάλαβα και δεν το ξέρω, αν πέθανε στο ασθενοφόρο ή πιο πριν. Φαινόταν να είχε λιποθυμήσει, όταν τον έβαλαν στο ασθενοφόρο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v