Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερίδα από το ΕΒΕΘ για την έξυπνη εξειδίκευση

Απευθύνεται σε επιχειρηματίες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Ημερίδα από το ΕΒΕΘ για την έξυπνη εξειδίκευση
«Σύμφωνο Συνεργασίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση και αποτελέσματα του Στρατηγικού Έργου Smart Specialization», είναι το θέμα της ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώνει την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), από τις 17.00 έως 18.30 και απευθύνεται σε επιχειρηματίες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να συνυπογράψουν το Σύμφωνο Συνεργασίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση του έργου «Smart Specialization» το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Βουλγαρία 2007 - 2013».

Το Smart Specialization, στο οποίο το ΕΒΕΘ συμμετέχει ως εταίρος, υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2014, με επικεφαλής την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή 10 συνολικά φορέων από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Το εν λόγω έργο φορά στη διαμόρφωση ενός Κοινού Σχεδίου Έξυπνης Περιφερειακής Εξειδίκευσης για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας, σύμφωνα με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014-2020.

Στη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων των κύριων δράσεων του ΕΒΕΘ στο πλαίσιο του «Smart Specialization», καθώς επίσης της δομής και του περιεχομένου του Μνημονίου Συνεργασίας, του χρονοδιαγράμματος και της διαδικασίας αναθεώρησής του.

Οι επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά ή με φαξ στο ΕΒΕΘ (e-mail [email protected], φαξ 2310 370114) συμπληρωμένο το Δελτίο Συμμετοχής το οποίο είναι αναρτημένο μαζί με το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, πεδίο «Σημαντικά Θέματα».

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη δράση και τη συμμετοχή σε αυτή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ (αρμόδιοι: Γιώργος Εμμανουηλίδης, τηλ.: 2310 370181 και Αντώνης Μπούμπουλας, τηλ.: 2310 370180).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v