Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ

Αυτή τη ώρα καταθέτει ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Παύλος Σειρλής, ο οποίος περιέγραψε τί ακριβώς συνέβη την μοιραία νύχτα, ενώ εξαπέλυσε και δριμύ κατηγορώ κατά της Χρυσής Αυγής.

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ
Διακόπηκε και είναι άγνωστο πότε θα συνεχιστεί η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα, Ειρήνης, καθώς προσκομίστηκε στο δικαστήριο ιατρική γνωμάτευση από την οποία προκύπτει ότι υποφέρει από νευροφυτικές διαταραχές οι οποίες οφείλονται σε λοχεία και έντονη συναισθηματική πίεση.

Αυτή τη ώρα καταθέτει ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Παύλος Σειρλής, ο οποίος περιέγραψε τί ακριβώς συνέβη την μοιραία νύχτα, ενώ εξαπέλυσε και δριμύ κατηγορώ κατά της Χρυσής Αυγής. "Είναι στρατός, είναι απόγονοι των ναζί. Αυτοί τα λένε αυτά. Όλα πάνε βάσει εντολών και οι ίδιοι λένε ότι είναι σπορά των ναζί. Δείχνουν σαν οργάνωση τρελών οι οποίοι θέλουν να δολοφονούν ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας. Αν δεν είσαι μαζί τους, είσαι εχθρός τους. Η οργάνωσή τους κινείται όπως ο στρατός. Αν δεν υπάρχει εντολή δε γίνεται τίποτα. Ατομικά δεν κινείται κανείς. Αριθμητικά προσπαθούν πάντα να υπερέχουν και είναι πάντα οπλισμένοι", είπε.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη μοιραία νύχτα.

"Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου έλαβα μία αναπάντητη κλήση. Ηταν ο Παύλος. Εγώ βρισκόμουν σε κοντινή καφετέρια σε 200-300 μέτρα. Ήμασταν 9 άτομα. Τον πήρα πίσω, μου είπε να συναντηθούμε να συνεχίσουμε τη βραδιά μας παρέα. Δεν είχαμε βρεθεί πιο πριν λόγω κακής συνεννόησης και στη δική μας καφετέρια δεν είχε χώρο.

Αποφασίσαμε να μετακινηθούμε στο Κοράλι. Πήγα εγώ και ακόμα 7 άτομα

Εμφανίστηκαν τέσσερις μαυροφορεμένοι με παντελόνια παραλλαγής. Κρατούσαν καδρόνι ή ρόπαλο ή κάτι τέτοιο. Τότε εμφανίζεται ένας μικρόσωμος με ριγέ μπλούζα ο οποίος δήλωσε αστυνομικός και μας είπε ότι καλό θα ήταν να είναι να φύγουμε. Του είπαμε ότι θέλουμε να πάρουμε το οχήματά μας και να φύγουμε.

Μας ρωτάει με έντονο ύφος αν γνωρίζουμε ποια είναι η Κεφαλληνίας, ο Παύλος του λέει «αδελφέ, εδώ είναι» και φεύγει γκαζωμένος. Εκείνη την ώρα μπήκε ένα όχημα ανάποδα στη Λαμπράκη. Ο Ρουπακιάς ήταν ο οδηγός και δίπλα του ένας κοντοκουρεμένος. Στην Κεφαλληνίας είχαν συγκεντρωθεί 30 - 40 άτομα, όλοι μαυροφορεμένοι"

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο αυτοκίνητο, δίπλα στον Ρουπακιά καθόταν ένας κοντοκουρεμένος που δεν τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που του έχουν επιδειχθεί και στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες. Ο κ. Σεϊρλής κατέθεσε πως από τις φωτογραφίες που του έδειξαν στην Ασφάλεια αναγνώρισε πως ήταν η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και η Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, σύζυγος του Ιωάννη Άγγου που βρισκόταν στο Κοράλλι και φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v