Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμορφωτικό πρόγραμμα από CSR Hellas και ΕΚΠΑ

«Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» είναι το τίτλος του νέου κύκλου επιμορφωτικής εκπαίδευσης εξ αποστάσεων που διοργανώνουν το CSR Hellas και το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα από CSR Hellas και ΕΚΠΑ

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas) και το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκινούν νέο κύκλο του επιμορφωτικού προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τίτλο «Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα στην Πράξη».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 26 Οκτωβρίου, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 23 του μήνα.

Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα επιδιώκει να παρακινήσει συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων και οργανισμών ή φορέων και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που προάγουν βασικές αξίες για την κοινωνία όπως η διαφάνεια, η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα και η κοινωνική αλληλεγγύη.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα «Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα» έχει στόχο να βοηθήσει κάθε ελληνική επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους και τομέα δραστηριότητας, να αντιληφθεί:

• πώς η αποδοτικότητα και η καινοτομία μιας επιχείρησης συνδυάζονται με τη συμμόρφωσή της με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας,

• ποιοι είναι οι συμ-μέτοχοι της επιχείρησης και πώς αναπτύσσεται ο διάλογος και η σύμπραξη με αυτούς που είναι οι πιο σημαντικοί για την επιχείρηση,

• ποια εργαλεία μπορεί να επιλέξει μία επιχείρηση σήμερα για την υποστήριξη της στρατηγικής της για υπευθυνότητα και βιωσιμότητα και πώς θα οργανώσει τις εσωτερικές της δομές στο πλαίσιο αυτό.

Επίσης, δίνεται έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην όλη προσπάθεια, αλλά και των συνεργατών, πελατών, προμηθευτών και άλλων, ενώ αναλύεται η συμβολή της επιχείρησης στην κοινωνία και στις τοπικές κοινότητες.

Η παρακολούθηση πραγματοποιείται μέσω διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας και περιλαμβάνει καθημερινή εκπαιδευτική υποστήριξη προσαρμοσμένη στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v