Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάγδα Φύσσα για ΧΑ: Απειλούν και μετά τη δολοφονία

Για απειλητικά τηλεφωνήματα τόσο προς την ίδια και τον σύζυγό της όσο και προς τους δικηγόρους και τους μάρτυρες έκανε λόγο στην κατάθεσή της η Μάγδα Φύσσα, ενώ τόνισε ότι όλοι έπαιρναν εντολή από τον μεγάλο αρχηγό, τον Ν. Μιχαλολιάκο.

Μάγδα Φύσσα για ΧΑ: Απειλούν και μετά τη δολοφονία
Με την κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η Μάγδα Φύσσα καταθέτοντας αναφέρθηκε στον Γ. Ρουπακιά αλλά και στη δομή της οργάνωσης.

«Ο δολοφόνος του παιδιού μου ήταν γερό στέλεχος της Χ.Α. Προκύπτει από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας», τόνισε.

Ενώ συμπλήρωσε: «Η Χρυσή Αυγή είχε ιεραρχία..., ο πυρηνάρχης έπαιρνε εντολή από τον βουλευτή της περιφέρειάς του κι αυτός από τον μεγάλο αρχηγό, τον Νικ. Μιχαλολιάκο». Συνεχίζοντας η Μάγδα Φύσσα ανέφερε: «Με εντολή Λαγού η δολοφονία του παιδιού μου».

«Δικός σας είμαι, είπε ο δολοφόνος στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν». Αυτό υποστήριξε για τον Γ. Ρουπακιά η μητέρα του θύματος, για να συνεχίσει: «Όταν τον ρώτησαν είσαι αστυνομικός, απάντησε: "Όχι, Χρυσή Αυγή είμαι"».

Μάλιστα η Μάγδα Φύσσα, για να καταδείξει με επιπλέον επιχείρημα τη σχέση Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής, είπε: «Εκείνο το βράδυ δεν συνέλαβαν κανέναν άλλον εκτός από τον δολοφόνο. Μάλιστα όταν ο δολοφόνος φοβήθηκε στο Τμήμα τους φίλους του Παύλου, ζήτησε από τους αστυνομικούς να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο και αυτοί τον άφησαν ελεύθερο να κινείται μέσα στο τμήμα. Χωρίς συνοδεία, πήγε μόνος του σε άλλον όροφο. Θα μπορούσε και να φύγει. Αναρωτιέμαι πόσο οικείος ήταν ο χώρος για τον δολοφόνο και πόση σιγουριά είχε...».

Ερώτηση πολιτικής αγωγής: «Έχετε δει ένα βίντεο με τα τάγματα εφόδου;»

Μ.Φ.: «Ναι από τη δικογραφία. Είναι ο Πατέλης και δίνει οδηγίες για μια έφοδο, μόνο όμως αν έπαιρναν το OK από τον Λαγό, πάντα με εντολή Πατέλη, που έπαιρνε με τη σειρά του εντολή από τον αρχηγό της περιφέρειάς του που είναι ο Λαγός... κι αυτός δεν είναι μόνος. ΌΛΟΙ οι βουλευτές έπαιρναν εντολή από τον μεγάλο αρχηγό, τον Μιχαλολιάκο. Αυτή είναι η δουλειά της οργάνωσης..., το βλέπω δύο χρόνια που δεν ασχολούμαι με τίποτε άλλο παρά με τη δολοφονία του παιδιού μου. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από όλο το υλικό. Δεν είναι μόνοι τους, έχουν τον αρχηγό, μετά τους βουλευτές και μετά τον πυρηνάρχη κάθε τοπικής. Και από αυτό το υλικό προκύπτει και ότι ο Ρουπακιάς ήταν γερό στέλεχος της Χ.Α. Ήταν στις φωτογραφίες πάντα δίπλα στον αρχηγό. Όπως προκύπτει και η στρατιωτική εκπαίδευση της Χ.Α., σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση».

ΕΡ: «Γιατί ο Παύλος δεν έτρεξε να διαφύγει;»

Μ.Φ.: «Δεν υπήρχε περίπτωση να τρέξει, ποιος ο λόγος να τρέξει στη γειτονιά του; Πίσω του είχε και τα κορίτσια, δεν μπορούσε να τα αφήσει εκτεθειμένα..., έπρεπε να ελέγξει τον χώρο και να καλύψει τα παιδιά».

ΕΡ: «Τι είπε η κοπέλα του η Χρύσα σε έναν αστυνομικό όταν προσπάθησε να βοηθήσει, αφού ο Παύλος είχε ήδη φύγει;»

Μ.Φ.: «Του είπε τι θέλεις τώρα εδώ, όταν σε παρακάλαγα τι έκανες;»

Απειλούν και μετά τη δολοφονία

«Δεν ήταν 50 ημέρες από τη δολοφονία του παιδιού μου που τάγμα εφόδου βεβήλωσε το μνημείο του..., υποχρέωναν τους πολίτες να παίρνουν και τα φυλλάδιά τους», συνέχισε η Μάγδα Φύσσα.

Ενώ συμπλήρωσε: «Περνάνε μπροστά από το σπίτι μας με μηχανές, κάνουν απειλητικά τηλεφωνήματα σε μας και στους δικηγόρους, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό..., απειλούν μάρτυρες. Δύο τούς έστειλαν στο νοσοκομείο με το που ξεκίνησε το δικαστήριο..., τους είδαν που έρχονταν και τους ρώτησαν "πού πάτε;". Όταν τους ρώτησαν γιατί και είπαν είμαστε μάρτυρες, τους πλάκωσαν στο ξύλο, το ένα παιδί έχει πρόβλημα το πόδι του...».

«Ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η Μάγδα Φύσσα σημείωσε: «Ο γιος μου ήταν καθαρός, δεν είχε ένταξη..., τα όπλα του ήταν τα τραγούδια του. Με αυτά εκφραζόταν. Είχε δράση για τους άστεγους και τους απόκληρους. Τον ήξεραν πολλοί, ήταν αναγνωρίσμος. Στόχος του ήταν τα παιδιά να μη χάνουν τον δρόμο τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v