Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε ο Θ. Λιακουνάκος

Η υπόθεση αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρία Ericsson, την οποία εκπροσωπούσε η εταιρία AXON του κ. Λιακουνάκου.

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε ο Θ. Λιακουνάκος
Στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί για μίζα άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ μέσω off shore εταιρίας, η οποία φέρεται να του ανήκει, με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του για τα αδικήματα της δωροδοκίας και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρία Ericsson, την οποία εκπροσωπούσε η εταιρία Axon του κ. Λιακουνάκου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος, εμπλέκεται και κατηγορείται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Λέοπαρντ και τον λεγόμενο «Ηλεκτρονικό Πόλεμο».

Οι έρευνες για την υπόθεση των Λέοπαρντ συνεχίζονται από την Εισαγγελία Διαφθοράς, με επικεφαλής την κυρία Ελένη Ράικου.

Ο κ. Λιακουνάκος συνελήφθη χθες το βράδυ. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από την ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, καθώς από την ανακριτική διαδικασία προέκυψαν νέα στοιχεία για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος και πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είχαν διωχθεί ποινικά μετά από έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την προμήθεια του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος. 

Ολο το σύστημα παράνομων πληρωμών αποκάλυψε τo 2014 πρώην στέλεχος της εταιρείας Ericsson που δούλευε σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος προσκόμισε έγγραφα με πληρωμές από το 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v