Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταθέτει σήμερα ο πατέρας του Π. Φύσσα στη δίκη της Χ.Α.

Τι αναμένεται να καταθέσει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα. Απών αναμένονται να είναι στη δίκη οι Ν. Μιχαλολιάκος, Ν. Παππάς και Ε. Ζαρούλια. Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή στη δολοφονία.

Καταθέτει σήμερα ο πατέρας του Π. Φύσσα στη δίκη της Χ.Α.

Με την κατάθεση του πατέρα του 34χρονου Παύλου Φύσσα ανοίγει σήμερα ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων στην δίκη της Χρυσής Αυγής που διεξάγεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα με γραπτή ανακοίνωσή του ζητούσε να σταματήσουν οι κωλυσιεργίες στην δίκη και να του επιτραπεί να καταθέσει άμεσα.

Ο ίδιος άφηνε αιχμές ότι η κατάθεσή του καθυστερεί σκόπιμα για προεκλογικούς λόγους. Το αίτημα του δεν εισακούσθηκε, ωστόσο σήμερα θα έχει την ευκαιρία ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να πεί "αυτά που πρέπει να ακουστούν", όπως ο ίδιος επεσήμανε στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του η οποία είναι πιθανόν να μην ολοκληρωθεί σήμερα, ο Παναγιώτης Φύσσας θα καταγγείλει την άγρια δολοφονία του γιου του από τον Γιώργο Ρουπακιά, ενώ θα αναφερθεί στην προσωπικότητα του Παύλου ο οποίος εκτός από μουσικός εργαζόταν, όπως και ο ίδιος στη Ζώνη του Περάματος.

Οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα βρίσκονται από τις 20 Απριλίου που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τους κατηγορούμενους για εμπλοκή σε εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, αναμένεται να γίνει απουσία της πλειονότητας των κατηγορουμένων ως «διευθυνόντων» την εγκληματική οργάνωση και υπό το βάρος των πρόσφατων δηλώσεων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου περί ανάληψης «της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία στο Κερατσίνι».

Από την έναρξη της δίκης ο κ. Μιχαλολιάκος δεν εχει παραστεί σε καμία από τις συνεδριάσεις. Το ίδιο ισχύει και για την συζυγό του και επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση Ελένη Ζαρούλια, τον Χρήστο Παππά αλλα και την πλειοψηφία κατηγορουμενων πρωην και νυν βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Εξαίρεση αποτελούν οι Στάθης Μπούκουρας και Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Μιχάλης Αρβανίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει της απόφασης του δικαστηρίου στις 29 Ιουνίου, η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά της ηγεσίας του κόμματος αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόφαση αυτή πρακτικά στερεί από τα θύματα επιθέσεων να διεκδικήσουν αστική αποζημίωση από όλους τους κατηγορουμένους και απαγορεύει στην Πολιτική Αγωγή να εξετάσει τα μέλη της ηγετικής ομάδας τόσο για τη δολοφονία Φύσσα όσο και για τις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων.

Κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι πέραν του Γιώργου Ρουπακιά (φυσικός αυτουργός), το στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας Ιωάννης Καζαντζόγλου, καθώς και οι: Ιωάννης  Αγγος, Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης (γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας και πυρηνάρχης της οργάνωσης), Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος,Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v