Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνήθηκε εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες ο Πετρακάκος

Ο Γ. Πετρακάκος ανέλαβε την ευθύνη για τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Τι ανέφερε στην απολογία της η σύντροφός του. Κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι δυο.

Αρνήθηκε εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες ο Πετρακάκος
Οποιαδήποτε εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες αρνήθηκε κατά την διάρκεια της απολογίας του στον 17ο τακτικό ανακριτή ο Γιώργος Πετρακάκος.

Ο ίδιος ωστόσο ανέλαβε την ευθύνη γα τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Από την πλευρά της η σύντροφός του ισχυρίστηκε πλήρη άγνοια και υποστήριξε ότι έμαθε για την ποινική δραστηριότητα του Πετρακάκου όταν ήταν ήδη έγκυος.

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή πάντως και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι για τρομοκρατικές ενέργειες και άλλα κακουργήματα.

"Τα όπλα ήταν δικά μου και ήταν αχρησιμοποίητα. Ήταν προφυλαγμένα μέσα σε κλειδωμένη ντουλάπα για να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν εχω καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις.", ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

Ο Γιώργος Πετρακάκος νωρίτερα είχε κριθεί προφυλακιστέος και για τις ληστείες στις οποίες φέρεται να συμμετείχε. Η απολογία του για αυτά τα αδικήματα ήταν τυπική

Η σύντροφος του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα και πως πληροφορήθηκε για τις ποινικές εμπλοκές του Γ. Πετρακάκου όταν ήταν ήδη έγκυος:

"Η ζωή που ζούσαμε ήταν απολύτως φυσιολογική. Εγώ ασχολούμουν μόνο με την ανατροφή των δυο παιδιών μου. Τα όπλα δεν τα είχα δει. Ήταν κρυμμένα. Είχα μάθει πως ο συντρόφους μου είχε μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί."

Ο συνήγορος της συντρόφου του Γ. Πετρακάκου κ. Σπύρος Φυτράκης αμφισβήτησε την απόφαση του ανακριτή να την κρίνει προφυλακιστέα και δήλωσε:

"Η απόφαση ήταν λανθασμένη. Από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει εμπλοκή της". "Θα μπορούσε να της έχει επιβληθεί κατ'οίκον περιορισμός. Δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Είναι μητέρα δυο παιδιών, δυο και τεσσάρων ετών τα οποία πλέον μένουν στην τύχη τους", είπε η έτερη συνήγορός της, Αννα Παπαρούσου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v