Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράσταση νίκης στήνει ο Μεϊμαράκης

Πώς αποτιμούν στη Συγγρού τα δημοσκοπικά ευρήματα. Τα σκληρά διλήμματα της κάλπης και η θεωρία της χαμένης ψήφου. Σε ποιες κατηγορίες πολιτών στοχεύει η ΝΔ, με φόντο την πρωτιά.

Παράσταση νίκης στήνει ο Μεϊμαράκης

Αντίστροφα μετρά πια ο χρόνος για την κρίσιμη και απρόβλεπτη -βάσει δημοσκοπήσεων- εκλογική διαδικασία και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο αντικείμενο (έχοντας διενεργήσει δεκάδες εκλογές ως Γραμματέας της ΝΔ), κάνει κάθε δυνατή κίνηση που θα φέρει το κόμμα του πιο κοντά στην πρωτιά.

Έτσι, συνεχίζει τις συχνές δημόσιες εμφανίσεις του με συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ, ομιλίες και συναντήσεις με φορείς, ασκεί οξεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ (με αιχμή του δόρατος την υπόθεση Φλαμπουράρη), αλλά και σε άλλα κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ, προσδοκώντας τη «μεταγραφή» ψηφοφόρων τους στη ΝΔ.

Στη Συγγρού υπάρχει ικανοποίηση από τα τελευταία γκάλοπ, αναγνωρίζουν ότι ακόμα όλα είναι ανοιχτά, ωστόσο μιλούν για «δυναμική νίκης» που θα αποτυπωθεί τελικά και στις κάλπες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μεϊμαράκης, κατά τη χθεσινή κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Ομόνοια, επιχείρησε:

-Να αξιοποιήσει τα ευρήματα συγκεκριμένων δημοσκοπικών εταιριών και το θετικό momentum. «Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκινήσαμε πολύ λίγοι. Πέντε εβδομάδες μετά είμαστε η πρώτη κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική κοινωνία. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθησή μας», τόνισε με εμφανή την προσπάθειά του να μεταδώσει έναν αέρα νίκης στα γαλάζια στελέχη και γνωρίζοντας καλά πως οι αναποφάσιστοι στο τέλος συμπαρατάσσονται με τον ισχυρό.

-Να θέσει ξεκάθαρα τα σκληρά διλήμματα της κάλπης: «Τι διαλέγουμε να εμπιστευτούμε, μπλόφες και πειράματα, ή να προχωρήσουμε με υπευθυνότητα και σχέδιο;... Στο δίλημμα πειράματα ή σιγουριά, επιλέγουμε σιγουριά... Ψηφίζουμε για σταθερότητα, για σταθερή κυβέρνηση από Δευτέρα και όχι για αστάθεια... Ψηφίζουμε ΝΔ, που έχει αποδείξει ότι έχει ικανότητα διακυβέρνησης κόντρα στην 7μηνη κυβερνητική ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ...», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις του, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους.

-Να προσεγγίσει τις κατηγορίες των πολιτών που, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, θα καθορίσουν την έκβαση της εκλογικής μάχης. Γυναίκες και νέοι, αναποφάσιστοι και άνεργοι, στην κορυφή της σχετικής λίστας. «Απευθύνομαι στους νέους και τις γυναίκες. Από τους πρώτους ζητώ να δώσουν τις μάχες και να μην αφήσουν τους άλλους να καπηλεύονται τον όρο «νέο». Στις Ελληνίδες λέω ότι καταλαβαίνω τον πόνο σας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στις οικογένειες σας. Θα προσπαθήσω να πάω την Ελλάδα μπροστά», σημείωσε, ενώ μήνυμα ελπίδας είχε και για τους ανέργους: «Τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε δουλειές».

-Να πείσει ότι η κάθε ψήφος μεθαύριο είναι πολύτιμη και ίσως καθοριστική. «Καμία χαμένη ψήφος. Δεν πρέπει να λείψει κανείς. Την Κυριακή η ψήφος είναι κρίσιμη και χρήσιμη», υποστήριξε.

-Να δείξει ότι η ΝΔ, σε κάθε δύσκολη στιγμή, συμπεριφέρεται υπεύθυνα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η χώρα χρειάζεται συνεργασίες... Δεν έταξα, αλλά μπορώ να βεβαιώσω ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε. Πρέπει να πάμε την Ελλάδα μπροστά για να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τα παιδιά μας», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και σε συνέντευξή του στη γερμανική FAZ: «Είναι σημαντικό για την Ελλάδα και το εξωτερικό να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία θα φέρει στη χώρα πίσω την πολιτική σταθερότητα».

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών, με προφανείς συμβολικούς σκοπούς, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τελευταία μέρα σήμερα της προεκλογικής περιόδου, θα μιλήσει σε γυναίκες του κόμματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v