Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ ελέγχων από τη ΓΓΔΕ

Η μέση πραβατικότητα κινείται στο 23,5%. Η μη έκδοση αποδείξεων παραμένει μια από τις συνηθέστερες παραβάσεις.

Μπαράζ ελέγχων από τη ΓΓΔΕ

Οι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών (Γ.Γ.Δ.Ε. και Σ.Δ.Ο.Ε.) συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς και την προηγούμενη εβδομάδα σε τουριστικές και άλλες περιοχές. Με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για ελέγχους του Υπουργείου, στο διάστημα αυτό διεξήχθησαν 2.959 έλεγχοι σε 2.940 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 691. Στους ελέγχους συμμετείχαν 1.162 ελεγκτές. Η μέση παραβατικότητα κινείται στο 23,5%.

Συνολικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΔΕ τις τελευταίες επτά εβδομάδες (από τις 27.07.2015), διεξήχθησαν 35.859 έλεγχοι σε 34.642 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν στις 6.970 σύνολο παραβάσεων 21.521.

Η πλέον συνήθης παράβαση είναι η μη έκδοση αποδείξεων. Χαρακτηριστικά:

- Σε εκδήλωση σε μπαρ στην Πελοπόννησο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση είκοσι πέντε (25) Α.Λ.Π.

- Στη Θεσσαλονίκη, σε επιχείρηση χώρου στάθμευσης σε νυχτερινό κέντρο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση εκατόν ογδόντα επτά (187) Α.Π.Υ.

- Από επεξεργασία κατασχεμένων βιβλίων και στοιχείων διαπιστώθηκε σε τριάντα πέντε (35) υποθέσεις η μη λήψη φορολογικών στοιχείων, με σύνολο διακόσιες τριάντα δύο (232) παραβάσεων.

- Σε έλεγχο που διενήργησαν τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σ.Δ.Ο.Ε. Κρήτης σε επιχείρηση εστίασης στο νομό Λασιθίου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση, από Φ.ΤΜ. ογδόντα αποδείξεων λιανικής πώλησης (Α.Λ.Π.).

- Κατά τον ίδιο έλεγχο, σε επιχείρηση εκμετάλλευσης παραλίας (ομπρέλες, ξαπλώστρες), διαπιστώθηκε η μη έκδοση από Φ.Τ.Μ. εξήντα Α.Π.Υ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v