Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αμφισβητεί η ΝΔ

Πού στοχεύει η σκληρή ανακοίνωση της Συγγρού για τον πρώην υπουργό Επικρατείας. Οι κοινωνικές ομάδες που απευθύνεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Τι θα πει στη σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αμφισβητεί η ΝΔ
Το μήνυμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προς τους συνεργάτες του είναι ξεκάθαρο: «Δεν αφήνουμε τίποτα αναπάντητο, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα διαφθοράς».

Είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του προέδρου της ΝΔ, που ελάχιστα 24ωρα πριν από τις κρίσιμες κάλπες σηκώνει το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την υπόθεση Φαλτσιανί και αντεπιτίθεται.

Αφορμή; Το θέμα που έχει προκύψει με τον πρώην υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, Αλέκο Φλαμπουράρη, και για το οποίο, για πρώτη φορά χθες η ΝΔ πήρε δημόσια θέση. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αμφισβήτησε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, θέτοντας, σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ, μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα και ζητώντας την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα.

Είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν η πρώτη προβολή του νέου διαφημιστικού σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ και η ανταλλαγή πυρών μέσω ανακοινώσεων των εκπροσώπων Τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ για το θέμα είχε ερωτηθεί και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του το μεσημέρι: «Τι θέλει να του πω (του Αλέξη Τσίπρα); Ότι η δικιά σου λίστα Λαγκάρντ είναι αυτή και να του βάλω τα ονόματα του Φλαμπουράρη και του Κατρούγκαλου; Κάνει; Δεν κάνει. Εγώ τα σέβομαι αυτά και εν πάση περιπτώσει πέντε μέρες έχουμε ακόμα, δεν μπορεί να κρατηθεί;».

Τελικά δεν κρατήθηκε ούτε ο ίδιος και με τη βραδινή ανακοίνωση της Συγγρού μάλλον άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, με τα επεισόδια στο σίριαλ να φαίνεται πως είναι πολλά ακόμα.

Το ζήτημα της ηθικής, άλλωστε, είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα και το οποίο για ευνόητους λόγους ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να εξουδετερώσει πάση θυσία, στον δρόμο προς την κρίσιμη εκλογική διαδικασία.

Η Συγγρού επιμένει να στοχεύει στις κοινωνικές ομάδες που πιθανόν να καθορίσουν και το εκλογικό αποτέλεσμα: τις αναποφάσιστες γυναίκες, τους νέους και τους ανέργους. Δεν είναι τυχαίο ότι σε ομιλία του σε νέους χθες το απόγευμα, ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη αντιμετώπισης της ανεργίας, κάτι που μπορεί να γίνει, όπως είπε, μόνο με ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και άμεση προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα.

Πανστρατιά και συσπείρωση

Για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια, με ομιλητή τον κ. Μεϊμαράκη και σύνθημα: «Ομόνοια, όχι διχόνοια». Παρόντες και οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, σε μια συμβολική κίνηση πανστρατιάς και συσπείρωσης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θα κατηγορήσει για εμπαιγμό των πολιτών και θα επαναλάβει ότι οι εκλογές γίνονται αφενός για να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο στο αντίπαλο στρατόπεδο και αφετέρου, για να προλάβουν τα «ραβασάκια» της εφορίας που το επόμενο διάστημα προβλέπεται να κατακλύσουν τα νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με ορίζοντα τουλάχιστον τριετή, επιμένει στην ανάγκη συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων και διαμηνύει ότι πριν από το Πάσχα του επόμενου έτους και αφού έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς οι αξιολογήσεις, δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα.

«Θα είναι λάθος αν πιστεύει κανείς ότι στον πρώτο χρόνο θα μπορέσουμε να πάμε να συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους. Αυτοί περιμένουν την πλήρη εφαρμογή ώστε να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους, υλοποιώντας τις αποκρατικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις και όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Euronews ο κ. Μεϊμαράκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v