Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το μνημόνιο

Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά. Εφόσον είμαστε πρώτο κόμμα, θα υπάρχει στο τραπέζι της συζήτησης μια θέση και για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να συγκυβερνήσουμε, τόνισε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το μνημόνιο

Ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Τώρα» της δημοσιογράφου Άννας Μπουσδούκου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

• Όταν ο κ. Τσίπρας υποσχόταν ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, ήταν άσχετος ή ψεύτης; Πραγματικά εντυπωσιάζομαι με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζουν το διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως ένα εξάμηνο που τίποτα δεν συνέβη στη χώρα.

• Για πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έκλεισαν οι τράπεζες, επιχειρήσεις χρεοκόπησαν λόγω των capital controls, o ΣΥΡΙΖΑ πήγε σε ένα δημοψήφισμα γιατί δεν περνούσε το πρόγραμμα στη Βουλή και την τελευταία στιγμή δέχτηκε ό,τι του επέβαλαν οι δανειστές.

• Προσωπικά ανήκω σε όσους έχουν ασκήσει σκληρή κριτική στην πρακτική των προεκλογικών υποσχέσεων που δεν μπορούν να εφαρμοστούν μετεκλογικά. Τον Ιανουάριο του 2015 συγκρούστηκε η σκληρή πραγματικότητα με ένα βολικό ψέμα. Ή ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ψέματα, ή θα δεν ήξερε τι του γίνεται.

• Εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το Μνημόνιο που αναγκάστηκε να υπογράψει. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να παραμένει ένα διχασμένο κόμμα, καθώς υπάρχει μια διατυπωμένη εσωκομματική αντιπολίτευση που θα αμφισβητήσει το πρόγραμμα.

• Καταλαβαίνουν όλοι πλέον το οξύμωρο ενός κόμματος που λέει «ψηφίστε με να εφαρμόσω μια συμφωνία που δεν την πιστεύω και έχω φτιάξει ένα παράλληλο πρόγραμμα το οποίο θα αμφισβητήσει τη συμφωνία που πάω να εφαρμόσω».

• Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά. Εφόσον είμαστε πρώτο κόμμα, θα υπάρχει στο τραπέζι της συζήτησης μια θέση και για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να συγκυβερνήσουμε.

• Διαφωνούμε με τις οριζόντιες παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο σωφρονιστικό σύστημα και έχουμε ριζικές διαφωνίες στη χαλαρή πολιτική που άσκησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει υφιστάμενες δομές. Αντίθετα άνοιξε τις φυλακές και έβγαλε χωρίς κανένα κριτήριο ανθρώπους που εκ του αποτελέσματος έπρεπε να μείνουν στις φυλακές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v