Υπόμνημα στον Μεϊμαράκη από τον ΟΕΕΘ

Ο πρόεδρος του ΟΕΕΘ αναφέρθηκε ειδικότερα σε φορολογικά θέματα -ΕΝΦΙΑ, αύξηση φορολογικού συντελεστή στο 29%, αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100%, καθώς και στα προβλήματα που αφορούν το λιμάνι, το Μετρό, το αεροδρόμιο κ.ά.

Υπόμνημα στον Μεϊμαράκη από τον ΟΕΕΘ
Τις θέσεις και τις προτάσεις του για την επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την τουριστική αναβάθμιση του Νομού Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα παρέδωσε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μανδρινός.

Ο κ. Μανδρινός απέδωσε το υπόμνημα σε εκδήλωση των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης που έγινε το Σάββατο 12/9/2015, με την ευκαιρία της 80ής ΔΕΘ, όπου παρέστη και μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση αυτή ο κ. Μανδρίνος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Μεϊμαράκη για τα επείγοντα προς επίλυση θέματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ζήτησε την παρεμβολή του διότι «τα προβλήματα που λιμνάζουν είναι πολλά και καταστρέφουν τον κόσμο της εθνικής μας οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στα φορολογικά θέματα, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ, ο φορολογικός συντελεστής από 26% στο 29% και η προκαταβολή φόρου που από 55% αυξήθηκε στο 100%. Επίσης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα της Θεσσαλονίκης όπως είναι το Λιμάνι, το Μετρό, ο Αερολιμένας κ.ά.

Ο κ. Μεϊμαράκης που άκουσε με προσοχή τα προβλήματα, τα χαρακτήρισε πολύ σοβαρά και υποσχέθηκε, εφόσον οι επόμενες εκλογές εκλέξουν ως κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, θα θέσει σε άμεση προτεραιότητα την επίλυσή τους.

*Δείτε το υπόμνημα του ΟΕΕΘ στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v