Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας δεν θέλει να συνεργαστεί

Ανοιχτό το περιθώριο αλλαγών στο μνημόνιο αλλά από τον Φεβρουάριο, τόνισε ο επικεφαλής της ΝΔ. Προβληματισμένοι οι πολίτες, έχουν καταλάβει ότι είναι στο DNA του Τσίπρα να ρωτάει κάθε φορά το κοινό για να πάρει μια απόφαση. Τι είπε για ντιμπέιτ, ΕΡΤ και Φλαμπουράρη.

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας δεν θέλει να συνεργαστεί

Αφού ο Τσίπρας λέει πάλι «ίσως» σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, γιατί πήγε σε εκλογές και δεν το έκανε μέσω των διερευνητικών εκλογών, διερωτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στο Μega.

Ο επικεφαλής της ΝΔ εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «είναι άλλος Τσίπρας μετά την υπογραφή μνημονίου. Έκανε φτηνιάρικα πραγματάκια που δεν του αρμόζουν. Έβαλε τον Καμμένο να κάνει τη βρώμικη δουλειά και όταν ρώτησα γιατί με κατηγορούν, δεν είπαν τίποτα. Είπε πολλά ψέματα ακόμα και χθες, που δεν μου δείχνουν τον κ. Τσίπρα που εγώ γνώριζα».

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι θα υπάρξει αναγκαστικά κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών. Ωστόσο, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι "ο Τσίπρας δεν θέλει να συνεργαστεί. Και όχι μόνο αυτό. Δεν δίνει και πειστικές απαντήσεις". 

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας, καθώς υπογράμμισε ότι μια επικράτηση της ΝΔ θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραίτηση του Τσίπρα.

Ημασταν πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις αλλά οι πολίτες έχουν προβληματιστεί, έχουν καταλάβει ότι είναι στο DNA του να ρωτάει κάθε φορά το κοινό για να πάρει μια απόφαση και ότι θα φέρει αστάθεια.   

Εκτίμησε επίσης πως όταν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα, θα επανέλθουν σε χαμηλά ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν ψήφο διαμαρτυρίας και τιμωρίας για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος που δεν ζήτησε συγγνώμη.

Το μνημόνιο και τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης 

Το μνημόνιο έχει βασικούς πυλώνες, ορισμένους εκ των οποίων τους πιστεύουμε και μπορούμε να τους εφαρμόσουμε, υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το περιθώριο, τονίζοντας ότι αν έχουμε φτάσει στον Φεβρουάριο και έχουν επιτευχθεί οι στόχοι, οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να μας σκοτώσουν. Θα συζητήσουν μαζί μας αλλαγές στο πρόγραμμα. Τόνισε ωστόσο ότι "όποιος σας πει ότι μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα πριν το πρώτο εξάμηνο του 2016, σας λέει ψέματα. Τα μηνύματα από έξω είναι σαφή". 

Ο δρόμος, ανέφερε, είναι να πάμε σε ένα σφιχτό προϋπολογισμό και να ξεκινήσουμε τάχιστα τις μεταρρυθμίσεις.

Θα πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να κυνηγήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, να ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα μέχρι τον Φεβρουάριο. Τότε, σημείωσε, θα έχουμε το περιθώριο στα φορολογικά να κινηθούμε με άλλο τρόπο.

Στο μόνο που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα είναι στο συνταξιοδοτικό, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΝΔ.

Το «παλιό», το ντιμπέιτ και η ΕΡΤ

Απαντώντας στην κριτική ότι εκπροσωπεί το παλιό, έκανε λόγο για ανόητα και διχαστικά διλήμματα.

«Τι παλιός και νέος; Ή είσαι αποτελεσματικός ή δεν κάνεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επέκρινε τη διοίκηση της ΕΡΤ για τη συμπεριφορά απέναντί του.

«Δεν είμαι και πολύ επικοινωνιακός. Αυτός είμαι. Αν δεν αρέσω, πάλι φίλοι είμαστε. Έχω παράπονα εδώ και 3 εβδομάδες για την ΕΡΤ», είπε και εξαίρεσε από την κριτική τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν το χρεώνω στον κ. Τσίπρα. Είναι τον αυλοκολάκων που κάνουν ζημιά στον κ. Τσίπρα. Αθελά τους του έκαναν ζημιά προκειμένου να τον κολακέψουν. Ο άνθρωπος ήρθε ευγενής να συζητήσουμε», πρόσθεσε.

Σχετικά με το θέμα Φλαμπουράρη, είπε ότι η ΝΔ θα περιμένει την εξέλιξη, χωρίς να κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v