Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Αν το Ποτάμι «πιάσει» 10% θα μας ακούσουν

Αν περνάει από το χέρι μας, δεν θα επιτρέψουμε την ανακύκλωση του παλιού προσωπικού. Ο ρόλος των προσώπων στην Ελλάδα, σε μια χώρα με αδύνατους θεσμούς, είναι καθοριστικός, υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Θεοδωράκης: Αν το Ποτάμι «πιάσει» 10% θα μας ακούσουν
Κυβερνητικές συνεργασίες με κορμό νέα πρόσωπα και όχι την ανακύκλωση παλαιών προσώπων προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη του στο "Έθνος της Κυριακής" και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη.

«Τους πληρώσαμε ακριβά και τους Συριζαίους και τους Νεοδημοκράτες και τα προβλήματα δεν λύθηκαν. Ελπίζω λοιπόν οι πολίτες να τους ψαλιδίσουν και να ισχυροποιήσουν το Ποτάμι.», υπογραμμίζει

"Έχει μεγάλη σημασία και η μία ψήφος σε αυτές τις εκλογές" τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφέροντας παράλληλα ότι ένα δυνατό Ποτάμι θα προτείνει τη δημιουργία ενός μικρού κυβερνητικού σχήματος, όπου δεν θα είναι πλειοψηφία οι παλιοί υπουργοί και οι μεταρρυθμίσεις θα βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής που θα εφαρμοστεί.

«Αν περνάει από το χέρι μας, δεν θα επιτρέψουμε την ανακύκλωση του παλιού προσωπικού. Ο ρόλος των προσώπων στην Ελλάδα, σε μια χώρα με αδύνατους θεσμούς, είναι καθοριστικός. Είδατε τι έγινε στη Βουλή με την κυρία Κωνσταντοπούλου. Ή που μας πήγε η κυρία Χριστοδουλοπούλου. Για να μην μιλήσω για τον κ.Χαικάλη, τον κ.Παρασκευόπουλο και τον κ.Μπαλτά. Εμείς λοιπόν είμαστε υπέρ των επαϊόντων και όχι των φανατικών, των άσχετων και των ιδεοληπτικών», υπογραμμίζει.

"Αν το Ποτάμι έχει ένα 10% τότε θα μας ακούσουν" λέει χαρακτηριστικά, ενώ κάνει και μια μικρή αποτίμηση για την παρουσία του κινήματος μέχρι σήμερα λέγοντας "Το Ποτάμι προσπάθησε να κάνει όλα αυτά που θεωρούνταν απαγορευμένα στην Ελλάδα. Στην Βουλή δεν μπήκαμε σε στρατόπεδα. Κάναμε δημιουργική αντιπολίτευση. Καταθέταμε για όλα πλήρης προτάσεις. Στηρίξαμε τη χώρα στην Ευρώπη".

Τονίζει ότι είναι υπέρ των ισχυρών κυβερνήσεων γιατί για να σταθεροποιηθεί η oικονομία χρειάζεται χρόνος. «Ο κόσμος θέλει να τελειώσει η αβεβαιότητα. Τα προβλήματα δηλαδή απαιτούν μεγάλες συμμαχίες. Και βέβαια πρέπει να αποκλειστούν οι σκέψεις για νέες εκλογές για τα επόμενα 3 τουλάχιστον χρόνια. Δεν μας μένει λοιπόν άλλος δρόμος από τον συμβιβασμό και την συνεργασία». 

Οι προτεραιότητες για τη νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι, «αυτές που βάζει η ίδια η πραγματικότητα. Να σπάσουμε τα λουκέτα, να δημιουργήσουμε δουλειές, να συγκρουσθούμε με τη μικρή και τη μεγάλη διαφθορά, να περιορίσουμε τον ρόλο των κομμάτων στο δημόσιο, να τολμήσουμε στην παιδεία.»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επαναλαμβάνει την πρόταση του κόμματος για εξαίρεση των μικρομεσαίων με μικρούς τζίρους από το καθεστώς ΦΠΑ. «Το έχουν κάνει και στην Αγγλία. Πολύ ταλαιπωρία και καθόλου κέρδος για τα δημόσια ταμεία», τονίζει ενω κάνει λόγο και για κίνητρα στις επιχειρήσεις που καινοτομούν και στις νέες επιχειρήσεις. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v