Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αλχημείες ανωμαλίας και παρά φύση σχέδια»

«Ο κύριος Μεϊμαράκης αποφάσισε ποιος δεν θα είναι πρωθυπουργός» είπε από την Καβάλα ο Αλ. Τσίπρας. Επίθεση στη διαπλοκή με όπλο (και) τον Φαλτσιανί και προβολή της εναλλακτικής ατζέντας. Γιατί μιλά για «Οχι» σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

«Αλχημείες ανωμαλίας και παρά φύση σχέδια»

Ανεβάζει στροφές ο Αλέξης Τσίπρας εντείνοντας τον επιθετικό και καταγγελτικό λόγο καθώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση προς τις κάλπες.

Σε κάθε ομιλία τραβά διαφορετικά βέλη από την εκλογική φαρέτρα στοχεύοντας στη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απευθυνόμενος σε ευρύτερα τμήματα αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Από την Καβάλα χθες «κέντραρε» στο δίπτυχο διαπλοκή – διαφθορά το οποίο συνέδεσε με τις προσπάθειες «κέντρων», εντός κι εκτός της χώρας, «να απαλλαγούν από τον εφιάλτη του, τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε, κυρίως μέσω του μεγάλου συνασπισμού.

«Ο κύριος Μεϊμαράκης αποφάσισε σήμερα (σ.σ. χθες) όχι μόνο να συγκροτήσει με τη φαντασία του κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, αλλά και να μας ανακοινώσει ποιος θα είναι πρωθυπουργός της. Ή μάλλον ποιος δεν θα είναι.
Τώρα, θα στηρίξει λέει τον μεγάλο συνασπισμό αλλά με άλλον Πρωθυπουργό. Κι έτσι η διαπλοκή, τα κυκλώματα, οι αντικοινωνικές δυνάμεις που η ΝΔ εκπροσωπεί δείχνουν όλο και πιο καθαρά τις προθέσεις τους. Και τη σύγχυσή τους μπροστά στην επερχόμενη ήττα τους».

Aνεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο κ. Τσίπρας απέδωσε τα παραπάνω σχέδια στην προσπάθεια των κέντρων «να βάλουν στο χέρι τη λαϊκή πλειοψηφία με αλχημείες ανωμαλίας και παρά φύση σχέδια».

«Να ξεφύγουμε από την εργασιακή ζούγκλα»

Στο γιατί απορρίπτει μία τέτοια συνεργασία-ομηρία, απάντησε με συγκεκριμένα παραδείγματα που «στριμώχνουν» τον βασικό αντίπαλό του.

Οπως οι εργασιακές σχέσεις. «Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη να καταπολεμήσουμε την αδήλωτη και μαύρη εργασία. Να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, να εγγυηθούμε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, να ξεφύγουμε από την ζούγκλα της αγοράς εργασίας που έστησαν το η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και που σήμερα έχουν το θράσος να μας λένε ότι έχουμε και κοινό πρόγραμμα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή.

Αρωγός... ο Φαλτσιανί

Κατά τις πληροφορίες, η Κουμουνδούρου θα επιμείνει στην προβολη των κοινωνικών διεκδικήσεων (ήδη η νέα φάση της καμπάνιας αφορά Υγεία και Παιδεία) του εργασιακού και του ασφαλιστικού.

Παράλληλα, θα κρατήσει τη μπάλα στο γήπεδο της διαφθοράς και της διαπλοκής. Οχι τυχαία, αφού μόλις χθες κατέθετε επί ώρες σε τέσσερις Ελληνες εισαγγελείς ο «πατέρας» της λίστας Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλτσιανί, δηλώνοντας πως η λίστα που έφτασε στη χώρα (το 2011) είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v