Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Ισχυρή εντολή για να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του

Σπασμωδικές οι κινήσεις των αντιπάλων μας, υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός από την Καβάλα. Ο λαός θα απαντήσει ποιος έχει το πρόγραμμα, γνώση και βούληση για σκληρή διαπραγμάτευση. «Δεν έχουμε κοινό πρόγραμμα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να αποκτήσουμε».

Τσίπρας: Ισχυρή εντολή για να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του

«Το κλίμα γίνεται και πάλι κλίμα αγώνα και νίκης. Πάμε καλά!». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από την Καβάλα υποστηρίζοντας ότι «στις 20 του Σεπτέμβρη ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή εντολή που ζητάμε». 

Επανέλαβε ότι η «εντολή είναι να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Μερικούς μάλιστα, με μόνιμη ασυλία ως τώρα, να τους στείλουμε στον πάγκο της δικαιοσύνης». Eθεσε ως στόχο τη μάχη με τη διαπλοκή, τα κυκλώματα της διαφθοράς, τη φοροδιαφυγή, το κράτος λάφυρο, το ρουσφέτι. «Δεν είμαστε πια μόνο μια δύναμη μάχης, ιδεών, διαμαρτυρίας, κινημάτων. Αλλά και μια δύναμη έτοιμη να κυβερνήσει και να αλλάξει την Ελλάδα προς όφελος των πολλών. Μαζί με τους πολλούς».

Αποτιμώντας (και) τις νέες δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι «Πάμε καλά. Και δεν το δείχνει μόνο η λαϊκή αποφασιστικότητα, η μεταστροφή των πολλών που γίνεται φανερή σε κάθε μας βήμα. Ούτε μόνο το ρεύμα των πιο συντηρητικών ανθρώπων, που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι η μόνη διέξοδος σταθερότητας και αλλαγών. Το δείχνουν και οι σπασμωδικές κινήσεις των αντιπάλων μας».

«Τη μια ο Μεϊμαράκης ζητάει αυτοδυναμία, γιατί όπως είπε στο ντιμπέιτ, η ΝΔ δεν έκανε όσα υποσχέθηκε επειδή δεν είχε αυτοδυναμία. Την άλλη ζητάει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Την επομένη ζητάει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Και την μεθεπομένη χωρίς τον Τσίπρα. Πενία τέχνας κατεργάζεται». Εκτίμησε ότι μόνος τους στόχος είναι «να μας βάλουν το χαλινάρι τους μετά τις εκλογές. Να χρειαστούμε δεκανίκια για να κυβερνήσουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να ολοκληρωθεί η μεγάλη ανατροπή που ξεκίνησε στις 25 του Γενάρη. Για να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία μετασχηματισμών. Στην οικονομία, στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «δεν έχουμε κοινό πρόγραμμα και δεν πρόκειται ευτυχώς ποτέ να αποκτήσουμε! Γιατί δεν θέλουμε να έχουμε τίποτα κοινό με όσους μας έφεραν μέχρι εδώ! Εμείς έχουμε πρόγραμμα την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία, την αξιοκρατία, την υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Εκείνοι έχουν πρόγραμμα τη διαφθορά, την διαπλοκή, την εσωτερική υποτίμηση, τις περικοπές δημόσιων δαπανών και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Όπως είπε: 

* Μετά τη συμφωνία με τους δανειστές έχουμε πια μπροστά μας την εκκίνηση της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα δώσει την απαιτούμενη ανάσα στα ήδη επιβαρυμένα δημόσια οικονομικά.

* Μετά από μια πενταετία που το πρόβλημα των κόκκινων δανείων κρυβόταν κάτω από το χαλί είμαστε πια έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να μπει ένα τέλος στην πιστωτική ασφυξία της πραγματικής οικονομίας.

* Την ίδια στιγμή έχουμε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που προωθείται με το νέο ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο, έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που δίνει έμφαση στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, στηρίζει την απασχόληση και προωθεί την καινοτομία και την ποιότητα.

Το δίλλημα

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα Ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει μια απάντηση: «Ποιος έχει το πρόγραμμα, τη γνώση και τη βούληση να συνεχίσει τη σκληρή διαπραγμάτευση και να εγγυηθεί την προστασία και την ευημερία της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Όπως είπε «σε αυτή τη χώρα είμαστε όλοι γνωστοί και όλοι μας έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Η Νέα Δημοκρατία έδωσε δείγματα γραφής μιλώντας για άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους, κλείνοντας την ΕΡΤ σε μια μαύρη μέρα για την μεταπολιτευτική δημοκρατία, μοιράζοντας κονδύλια σε φίλους και ημέτερους, καλύπτοντας την φοροδιαφυγή των ισχυρών. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα δικά του δείγματα γραφής: Με το νόμο για τις εκατό δόσεις, με την εκκίνηση της προσπάθειας για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, με το άνοιγμα της ΕΡΤ, την κατάργηση του πεντάευρου στα νοσοκομεία, την επαναπρόσληψη εκείνων που αντισυνταγματικά απολύθηκαν, με την μεγάλη προσπάθεια για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή των ισχυρών, με το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v