Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Metron Analysis: Εκτός Βουλής Λαϊκή Ενότητα και ΑΝΕΛ

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι της ΝΔ ενώ βρίσκονταν πίσω την προηγούμενη εβδομάδα. Μπροστά ο Μεϊμαράκης έναντι του Τσίπρα. Μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση για την οποία παίζει και η... Ενωση Κεντρώων.

Metron Analysis: Εκτός Βουλής Λαϊκή Ενότητα και ΑΝΕΛ

Παγιώνει την πρωτιά του στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά. Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται οριακή διαφορά στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ποσοστό 25% με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 24,7% και τη διαφορά να είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε κάνει η ίδια εταιρεία, στις 5 Σεπτεμβρίου, πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου ήταν η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 24% και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23,4%.

Ντέρμπι υπάρχει και για το ποιο κόμμα θα καταλάβει την τρίτη θέση. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 4,9%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,6% και το “Ποτάμι” με ποσοστό 4,4%. Το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται στη Βουλή με ποσοστό 4,1%. Αντίθετα, εκτός Βουλής μένουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, με ποσοστά 2,6% και 2,4% αντίστοιχα.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται στην έρευνα σε θετικές γνώμες, με ποσοστό 46% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 45%.

Σε ερώτηση για το πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 68% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη, μόλις 24% κρίνει θετικά την κυβέρνηση και ουδέτερο μένει ένα ποσοστό 6%. Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή το 82% λέει “ναι” στο ευρώ, ενώ το 15% τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v