Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Η χώρα χρειάζεται δυνατό τιμονιέρη

Τα δύο κόμματα της εξουσίας, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα, γιατί είναι παλιά και πιστεύουν στους κομματικούς στρατούς, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης. Διευκρίνισε ωστόσο, πως την επομένη των εκλογών "είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις.

Θεοδωράκης: Η χώρα χρειάζεται δυνατό τιμονιέρη
Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που είναι τα παλιά κόμματα, όπως είπε, αλλά και στη Λαϊκή Ενότητα για το σενάριο της δραχμής, εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται έναν δυνατό τιμονιέρη και μία δυνατή ομάδα.

Για μετεκλογικά σενάρια

Αναφερόμενος στα σενάρια συγκυβέρνησης μετά την 20η Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του "Ποταμιού", υπογράμμισε πως αυτή θα συγκροτηθεί με βάση ένα κοινό πρόγραμμα και μία κοινή αρχή, με την προϋπόθεση να αποκλειστούν οι ανεπάγγελτοι των κομμάτων και να δοθεί προτεραιότητα στους επαΐοντες πολιτικούς. Τα δύο κόμματα της εξουσίας, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα, γιατί είναι παλιά και πιστεύουν στους κομματικούς στρατούς, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως την επομένη των εκλογών "είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Ελπίζουμε και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ οι λίγοι άνθρωποι που κρατούν τη λογική τους θα είναι σύμμαχοι στον να αλλάξουμε τη χώρα".

"Δεν πιστεύουμε στους τεχνοκράτες πολιτικούς ούτε στον άνθρωπο που έχει τέσσερα οικονομικά πτυχία, πιστεύουμε στους επαΐοντες πολιτικούς, που έχουν σχέση με την πραγματικότητα", τόνισε, διευκρινίζοντας, όμως ότι η συνεργασία με τα κόμματα εξουσίας δεν σημαίνει και συγκυβέρνηση και αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο, όπως είπε.

Για το "παλιό" και το "νέο"

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζητάει από τον λαό να δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως η αυτοδυναμία είναι κάτι που απορρίπτει όλος ο ελληνικός λαός. "Ο Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί ότι ο λαός του έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία που πέταξε στα σκουπίδια. Ήταν απροετοίμαστος, φάνηκε στο ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το κόμμα του. Μέσα σε 7 μήνες έχασε το 1/3 του κόμματός του. Το να ζητάει αυτοδυναμία για να τους χάσει σε έξι μήνες είναι σενάριο αστειότητας", τόνισε ο επικεφαλής του "Ποταμιού".

Επανέλαβε, δε, τον ισχυρισμό ότι σε αντίθεση με όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το "Ποτάμι" φέρνει το "νέο" στη χώρα, όχι το ηλικιακά νέο, όπως είπε, αλλά τις νέες ιδέες και μυαλά, σημειώνοντας πως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του, είναι "τιμή για το πολιτικό σύστημα της χώρας", είναι άνθρωποι που έχουν προτάσεις και λύσεις. "Αυτή η χώρα θα κυβερνηθεί από τα σπινθηροβόλα μυαλά που έχει η κοινωνία και όχι από τις αράχνες των κομματικών γραφείων", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Ερωτηθείς για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο επικεφαλής του "Ποταμιού", υπογράμμισε πως έχει δώσει μεν καλά δείγματα σχολιαστή, αλλά αυτό δεν είναι επαρκές προσόν για κάποιον που θέλει την πρωθυπουργία. Ο κ. Μεϊμαράκης σχεδόν διορίστηκε, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν τόλμησε καν να εκλέξει αρχηγό.

Για επιστροφή στη δραχμή

Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική γραμμή της Λαϊκής Ενότητας και το σενάριο επιστροφής στη δραχμή, ο κ. Θεοδωρώκης επισήμανε ότι πρόκειται για θεωρίες επικίνδυνες, που περιθωριοποιούν τη χώρα και τη θέτουν μακριά από τους συμμάχους της. Αντίθετα, με την επιστροφή στη δραχμή, τόνισε, δίνει κανείς χώρο στους πολύ πλούσιους και όσους έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ενώ αυτοί που θα υποφέρουν είναι ο κόσμος της δουλειάς. "Για εμάς είναι ένα βήμα στο κενό και δεν θα το επιτρέψουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v