Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης: Είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα

Χρειάζεται να συνεργαστούμε για να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Ακόμα και αν ορισμένα κόμματα δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, θα υπάρξει μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα στην οποία πρέπει να συμμετάσχουν, τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μεϊμαράκης: Είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα
Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει η ΝΔ αν κερδίσει τις εκλογές, τονίζει ο Β. Μεϊμαράκης σε συνέντευξη στο Reuters, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει την τελευταία ευκαιρία για να εξέλθει από την κρίση.

«Το πρώτο κόμμα στο οποίο θα στραφώ θα είναι εκείνο που θα εκλεγεί δεύτερο», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αν το δεύτερο αρνηθεί, τότε θα στραφώ στα υπόλοιπα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με τα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πλάνο για βιώσιμη κυβέρνηση, ελπίζω τετραετούς διάρκειας», τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα. «Εχω πλάνο, είμαι έτοιμος, με τη βοήθεια της ΝΔ και ενός ενωμένου κοινοβουλίου να βγάλω τη χώρα από την κρίση», αναφέρει.

«Χρειάζεται να συνεργαστούμε για να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Ακόμα και αν ορισμένα κόμματα δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, θα υπάρξει μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα στην οποία πρέπει να συμμετάσχουν. Είναι δημοκρατική τους υποχρέωση να το πράξουν», επισημαίνει.

Ερωτηθείς για το αν θα διαπραγματευθεί σημεία του νέου μνημονίου, δηλώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει σημαντική πρόοδο, να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους ώστε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων πιστωτών και να πιέσει για μέτρα που θα μετριάσουν τις επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων.

Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα, προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v