Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης: Τελευταία ευκαιρία για τη χώρα

Ακόμη και εάν κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, θα υπάρχει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, στην οποία θα έπρεπε να συμμετάσχουν, τονίζει ο επικεφαλής της ΝΔ. Προειδοποιεί ότι «τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα».

Μεϊμαράκης: Τελευταία ευκαιρία για τη χώρα

«Το πρώτο κόμμα που θα στραφώ είναι το δεύτερο. Εάν δεν θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, θα στραφώ στα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με τα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πλάνο βιώσιμης κυβέρνησης, σε ορίζοντα τετραετίας», υπογραμμίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ερωτηθείς τι θα κάνει σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις 20 Σεπτεμβρίου.  

Σε συνέντευξή του στο Reuters, τονίζει ότι ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ, θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα σε μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα που θα συζητά με την ΕΕ και το ΔΝΤ. "Πρέπει να συντονιστούμε και να έλθουμε σε μια συμφωνία. Ακόμη και εάν κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, θα υπάρχει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, στην οποία θα έπρεπε να συμμετάσχουν. Είναι δημοκρατική τους υποχρέωση", τονίζει. 

Μια κυβέρνηση υπό τη Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να μειώσει τη φορολογία και να αναζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους. "Οι εταίροι μας δεν θέλουν να μας πνίξουν", σημειώνει, προσθέτοντας ότι είναι σίγουρος ότι οι δανειστές θα συζητήσουν βελτίωση των μέτρων, εάν η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της. 

Υπογραμμίζει ότι ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές θα βυθίσουν τη χώρα σε πολιτική αστάθεια. "Είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα. Είμαι ώριμος. Είμαι έτοιμος, έχω σχέδιο και ενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση". 

"Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη", υπογραμμίζει.  

"Δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί και να δώσουμε υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα", αναφέρει μεταξύ άλλων.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v